5 Welke onderdelen vader en zoon gebruikten voor de ‘gekopieerde' auto’s is voorlopig onduidelijk.
AP Welke onderdelen vader en zoon gebruikten voor de ‘gekopieerde' auto’s is voorlopig onduidelijk.

Vader en zoon gearresteerd in Brazilië voor het namaken van Ferrari’s en Lamborghini’s

In Brazilië heeft de politie een clandestiene fabriek opgedoekt die Ferrari’s en Lamborghini’s reproduceerde. De fabriek werd beheerd door een vader en zijn zoon. Beiden werden gearresteerd.

Het duo fabriceerde de namaakauto’s in een werkplaats in Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Vervolgens verkochten ze die auto’s via sociale media voor 40.000 tot 55.000 euro, wat slechts een fractie is van de prijs van de echte auto’s. Met welke (goedkopere) onderdelen de auto’s gemaakt werden en waar ze die haalden, is voorlopig onduidelijk.Tijdens de politie-inval werden acht voertuigen in beslag genomen die gedeeltelijk afgewerkt waren. Die worden onderzocht om te achterhalen vanwaar de onderdelen komen.

Hoe dan ook waren de auto’s voorzien van officiële emblemen en accessoires zodat het alvast leek alsof het om de Italiaanse auto’s ging.

5 Het duo fabriceerde de namaakauto’s in een werkplaats in Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Vervolgens verkochten ze die auto’s via sociale media voor 40.000 tot 55.000 euro, wat slechts een fractie is van de prijs van de echte auto’s.
AP Het duo fabriceerde de namaakauto’s in een werkplaats in Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Vervolgens verkochten ze die auto’s via sociale media voor 40.000 tot 55.000 euro, wat slechts een fractie is van de prijs van de echte auto’s.
5  De auto’s waren voorzien van officiële emblemen en accessoires zodat het alvast leek alsof het om de Italiaanse auto’s ging.
AP De auto’s waren voorzien van officiële emblemen en accessoires zodat het alvast leek alsof het om de Italiaanse auto’s ging.
5
AP
5 Ook de zetels waren voorzien van een embleem van Ferrari.
AP Ook de zetels waren voorzien van een embleem van Ferrari.

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Toran Korshnah

    Het probleem is de kwaliteit van de onderdelen. indien niet gehomologeerd kunnen die ernstige ongevallen veroorzaken.

  • dirk govaerts

    in China promoot de staat dit want oa BMW hebben met de X modellen het deksel op hun neus gehad bij een rechtzaak . iedereen ziet dat het 1/1 een kopie is behalve de rechtstaat in China . op spullen namaken 5-10 j straffen , op voedsel e medicijnen namaken heel zware straffen van 20-30 jaarzetten .

Lees meer