Beeld ter illustratie.
Photo News Beeld ter illustratie.

Verkoop bedrijfswagens EU blijft stijgen

De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in juni voor de zesde maand op rij toegenomen. Dat meldde de Europese brancheorganisatie ACEA.

De verkoop ging die maand met 2,8 procent omhoog tot 254.919 voertuigen vergeleken met vorig jaar. Over de eerste helft van dit jaar was een stijging met 5,8 procent tot bijna 1,36 miljoen bestelbusjes, vrachtwagens, bussen en touringcars te zien. Van de grote Europese autolanden waren er in de eerste jaarhelft vooral stevige plussen in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk en in mindere mate in Italië en Spanje.

In België werden in juni 9.073 commerciële voertuigen verkocht, een toename met 5,2 procent op jaarbasis. In de eerste zes maanden van dit jaar ging het om 51.786 voertuigen, een plus van 5,1 procent.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Tamsyn

    Ghijs, 4 miljard per jaar minder inkomsten voor de staat, dat is de helft van ons jaarlijks begrotingstekort, dat kan je niet als niets opzijzetten. Als het systeem zo succesvol is, dan is dat omdat zowel werkgevers als werknemers er hun voordeel mee doen. Gratis bestaat niet, dus iemand moet voor dat voordeel betalen, en dat is dan al wie er niet kan van genieten. Firmawagens kunnen misschien enkele arbeidsplaatsen meer opbrengen, maar dat zijn dan wel heel dure arbeidsplaatsen.

  • raf peeters

    Niemand betaald graag belasting,doch zij blij dat je MAG belastingen betalen,hoe zou immers anders een land kunnen draaien ook al draait het vierkant.We leven in vrede en hebben alles,hebben solidariteit systeem,zonder dat zou zeer veel crimina-liteit zijn,maar men moet opletten de ene alles,andere niks te geven op de arbeids-vloer want ooit zal de bom barsten.Iedereen zou een loonwagen voor mijn part,maar iedereen moet ook rechtvaardig belast worden en is niet geval en ondergang van systeem

Lees meer