BD.nl

VIDEO: Zo ‘blust’ de brandweer een elektrische BMW i8

Een elektrische BMW i8 is maandag in brand gevlogen in een showroom in de Nederlandse stad Breda (Noord-Brabant). Doordat de wagen elektrisch is, kon hij niet op de normale manier worden geblust. De auto moest daarom gedompeld worden in een grote container met water. Het voertuig moest daar 24 uur afkoelen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De auto, met een waarde van 160.000 euro, was nog gloednieuw en waarschijnlijk door een technisch mankement in brand gevlogen. De brandweer heeft de auto zo snel mogelijk naar buiten geloodst en daar het ergste geblust. Maar door de vele elektronica in de wagen, is de brand moeilijk volledig te doven. 

Daarom heeft de brandweer een grote container met water laten komen zodat de auto volledig ondergedompeld kon worden. Dat is de enige manier om een elektrische auto te kunnen blussen. De auto moest vervolgens nog 24 uur in het water staan, om er voor te zorgen dat hij volledig is afgekoeld. 

Het water waarin de auto staat kan niet zomaar weggegooid worden. Daarin zitten nu allerlei zuren en giftige stoffen opgelost die uit de accu's komen. Het bluswater moet dus apart worden geloosd. 

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gustaaf Van Bever

    De accu in een wagen is bij ongevallen de oorzaak van brand ( kortsluiting ) , dus iedereen rijd met een bom aan boord. Sommige merken wisten dat en bouwden de accu veilig onder de achterbank...en niet in motor compartement...

  • Erwin Lauwens

    Rij milieubewust, rij elektrisch. Tegen 2025 alle wagens op elektriciteit: gaat mooi worden als zo ene in brand vliegt of een ongeval heeft tijdens de spitsuren op de ring rond Brussel. Leve het milieu.

Lees meer