Illustratiebeeld
REUTERS Illustratiebeeld

Volgens Italië is Frankrijk verantwoordelijk voor mislukte fusie Fiat-Renault

De Italiaanse regering legt de verantwoordelijkheid voor het mislukken van de fusie tussen autoconcerns Fiat Chrysler (FCA) en Renault bij de Franse regering. "Het is het interventionisme van de staat dat deze operatie heeft doen afspringen. Zelfs Renault was niet zo tevreden over de tussenkomst van de Franse staat", aldus de Italiaanse minister van Economie Luigi Di Maio vrijdag tijdens een radio-interview. 

“Frankrijk heeft geen goede beurt gemaakt”, zei de Italiaanse minister van Economie nog. Frankrijk heeft een belang van zowat 15 procent in de groep Renault. Het Italiaans-Amerikaanse concern FCA deed een tweetal weken geleden een fusieaanbod.

Door een samengaan zou de op twee na grootste autobouwer ter wereld ontstaan, na Volkswagen en Toyota. Gisteren trok FCA evenwel onverwacht het aanbod in en gaf daarvoor ook politieke hindernissen aan als reden. De regering in Parijs ontkent dat er sprake zou zijn van politieke invloed.

Fiat Chrysler en Di Maio wijzen wel op de invloed van de Franse regering. "De uitkomst van de onderhandelingen toont dat het niet altijd goed is wanneer de politiek steeds weer tracht tussen te komen bij economische processen", aldus Di Maio. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Niet bepaald een merk bekend voor kwaliteit.

Lees meer