4
EPA

Volkswagen stopt met productie van model Beetle

Volkswagen stopt in 2019 definitief met het maken van de VW Beetle, de nieuwe versie van de legendarische Kever. Om het rijke erfgoed van de legendarische wagen te vieren, komen er nog twee "ultieme modellen". Dat heeft de Duitse autoconstructeur vandaag bekendgemaakt.

"Het verlies van de Lady Beetle na drie generaties zal waarschijnlijk een resem aan emoties teweegbrengen bij de vele fans", zei Hinrich Woebcken, CEO van Volkswagen Noord-Amerika. Hij benadrukte dat VW zich later zal toeleggen op grotere gezinsauto's en elektrische wagens.

Ontwerper Ferdinand Porsche kreeg in juni 1934 de opdracht van Adolf Hitler om een "wagen voor het volk" uit te denken: een auto die betaalbaar was voor de gewone werkman. Hij kreeg van de automobielindustrie 20.000 rijksmark voor zijn opdracht. Een jaar later, in juli 1935, volgde de onthulling. Het was onmiddellijk een sensatie: in een tijd dat de meeste wagens groot en vierkant waren, kwam Porsche op de proppen met een compact wagentje. Het leek op een insect, en algauw werd Porsches model een "Käfer" (kever) genoemd.

4
BELGA/AFP

Van de Volkswagen Kever werden sinds de jaren '30 wereldwijd 21,5 miljoen stuks verkocht. De laatste Kever in oude stijl rolde in juli 2003 van de band. Eind jaren '90 kwam er de 'New Beetle', die qua vorm sterk gelijkt op zijn voorganger maar nooit de nostalgie kon evenaren.

4
REUTERS
4
REUTERS

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • BERT VAN ELST

    jammer, zijn zo een mooie wagentjes, telkens als ik er eentje tegenkom komt er spontaan een glimlach op mijn gezicht, de kevertjes en die beetletjes maken een mens goedgezind

  • Els Pauwels

    Ik dacht dat de productie al lang gestopt was meer dan een jaar geleden

Lees meer