3 De 356 was het eerste model van Porsche
Emory hotrods De 356 was het eerste model van Porsche

Voor deze omgebouwde Porsche wordt nu al meer dan 235.000 dollar geboden

Een behoorlijk aangepaste Porsche 356 met een andere motor en interieur wordt geveild in de Verenigde Staten. Er wordt nu al meer dan 235.000 dollar voor geboden op de bekende veilingsite ‘Bring a Trailer’.

Een Porsche 356 is een geliefde klassieker, die het meeste opbrengt wanneer deze in originele staat verkeert. Tenzij het een 'hotrod’ van de firma Emory betreft - een van de meest geliefde bouwers van ‘outlaw’ auto's. Het Amerikaanse bedrijf bouwt al enkele decennia oude Porsches om zodat ze rijden zoals je zou willen dat ze rijden. Andere bekende fabrikanten van aangepaste Porsches zijn Magnus Walker, RUF, Rauh Welt Begriff en Singer.

3 Porsche 356 hotrod
Bring a Trailer Porsche 356 hotrod

Als je iets hebt met dit soort klassieke Porsches en minstens een kwart miljoen dollar hebt liggen, kun je bieden op deze gemodificeerde Porsche 356A Emory Outlaw uit 1959. Het gaat hierbij om een zogeheten ‘outlaw’ oftewel een stoer ogende en snel rijdende aangepaste variant. Deze nu te veilen auto is een ster in de Outlaw-wereld, met verschillende tv- en autoshow-optredens, waaronder de tv-show van Jay Leno en de beroemde Luftgekühlt-bijeenkomst in Zuid-Californië. 

3 Porsche 356 A Rod Emory
Bring a Trailer Porsche 356 A Rod Emory

Onder de motorkap bevindt zich een 2,4 liter metende viercilinder boxermotor met dry sump carter, die 205 pk sterk is. De achterwielen worden aangedreven door een handgeschakelde vijfversnellingsbak en de soundtrack van de auto wordt verzorgd door een roestvrijstalen uitlaat van M&K. Het interieur is beter dan nieuw, met ivoorwitte accenten en een opgewaardeerde stereo-installatie met nieuwe gadgets zoals bluetooth aansluiting voor een mobiele telefoon. De 356 is in 2012 onder handen genomen door Emory en sindsdien is er 10.800 kilometer mee gereden. 

De biedingen staan nu al op 235.000 dollar met nog 11 dagen tot sluiting. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer