3 Volkswagen ID.4
VW Volkswagen ID.4

VW ID.4: de eerste elektrische SUV van Volkswagen

De ID.3 is nog niet eens gearriveerd, maar Volkswagen heeft al meer informatie vrijgegeven over het volgende model. Dat wordt een SUV, technisch gebaseerd op de ID.3, en hij gaat ID.4 heten. De auto krijgt een actieradius van 500 kilometer. 

De ID.4 zou eind dit jaar al op de markt komen. De wagen heeft een beduidend hoger en forser front dan de ID.3. Volgens VW is het ontwerp van de SUV ‘bijzonder aerodynamisch’ en draagt dat bij aan de relatief grote actieradius. Toch komt de ID.3 net iets verder met zijn batterijenpakket: 550 kilometer. Het opladen van beide auto's kan met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom.

Vierwielaandrijving

In tegenstelling tot de ID.3, die voorlopig uitsluitend met achterwielaandrijving verkrijgbaar is, wordt de ID.4 ook leverbaar met vierwielaandrijving. Hij heeft dan een extra elektromotor op de vooras. Maar in eerste instantie zal ook de ID.4 het moeten doen met alleen achterwielaandrijving. 

3 VW ID.4
VW VW ID.4

De VW ID.4 wordt niet alleen in Duitse Zwickau geproduceerd, maar ook in het Chinese Anting en het Amerikaanse Chattanooga. Hij wordt verkocht in Europa, China en de VS. Net als bij ID.3 moet volgens VW ook de productie van de ID.4 volledig CO2-neutraal zijn. 

3 VW ID.4
VW VW ID.4
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Zo fiscaal aantrekkelijk zijn elektrische en hybride wagens (+)

Strengere EU-milieunorm maakt kleine stadsauto “onbetaalbaar” (+)

Hoe de elektrisch auto onze maatschappij zal omgooien (+)

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jaimie Duthoy

    Geert, de model Y is reeds op de markt hoor, eerste leveringen zijn onderweg

  • Jules Vermeers

    Nog een waar je nergens mee naartoe kunt.

Lees meer