De man die ervan verdacht wordt dat hij in Düsseldorf een peperdure Ferrari stal.
Politie Düsseldorf De man die ervan verdacht wordt dat hij in Düsseldorf een peperdure Ferrari stal.

Wie is toch de dief van die peperdure en zeldzame Ferrari?

Wie is toch de man die er deze week bij Düsseldorf met een peperdure Ferrari 288 GTO vandoor ging? De Duitse politie heeft hem in tegenstelling tot de rode Italiaanse bolide in kwestie nog niet gevonden. Maar naar aanleiding van de opsporingsfoto die online werd gedeeld, komen van heinde en verre tips binnen.

De man besloot de Ferrari met een waarde van liefst twee miljoen euro maandag mee te nemen bij een proefrit. De dief deed zich voor als geïnteresseerde koper van de Ferrari 288 GTO uit 1985, ooit eigendom van voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine. In totaal zijn er slechts 272 auto’s van dit model gefabriceerd. 

Toen hij de kostbare auto na zijn plotselinge vlucht twintig kilometer verderop in een garage in Grevenboich wilde zetten, werd hij gespot door omstanders, omdat hij nogal moeite had met inparkeren. Nadat ze de man met een tas vol geld weg zagen lopen, belden ze de politie.

Tips uit allerlei landen

De gestolen Ferrari zelf werd daarna snel gevonden, maar naar de brutale dief wordt dus nog steeds gezocht. De politie krijgt daarbij tips vanuit allerlei landen. “Zelfs uit andere werelddelen”, zegt een woordvoerder van de politie tegenover de Rheinische Post.  Dat was echter ook al zo toen het bericht over de gestolen auto de buitenwereld bereikte. “Meteen kregen we berichten dat de auto gesignaleerd was aan de Poolse grens en in Alicante in Zuid-Spanje.”

Artikel gaat verder onder de foto

De politie is op dit moment bezig om de aangetroffen sporen in de Ferrari te vergelijken met die van de voormalige eigenaar. Daarna kan een profiel van de vermoedelijke dief worden opgesteld. 

Düsseldorf en Grevenboich liggen niet ver van de Belgische grens. De politie heeft niet bekendgemaakt wat de nationaliteit is van de man die de Ferrari meenam.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robrecht Peeters

    een museumstuk min of meer dus een garageauto en eigenlijk zou men best ook eens in Italië zijn licht opsteken daar ik ooit tijdens mijn loopbaan een Ferrari F50, als ik mij goed herinner, ook al aangekocht in Duitsland en bovendien dezelfde gouw, ipv naar Japan naar Italië vliegen. LETTERLIJK.

  • marijke boulet

    Welke idioot gaat nu een vreemde een proefrit laten maken met een wagen van 2,2 miljoen . Als ik mijn wagen verkoop rij ik of ik zit langs de nieuwe eigenaar voor een testrit . Volgens mij is hier meer aan de hand , verzekeringsfraude of zo .

Lees meer