Fangio.be

Youth for Climate? “70 procent van de jongeren wil met auto naar het werk”

Dat niet alle Belgische scholieren achter Anuna De Wever en haar ‘Youth for Climate’-beweging staan, hoeft sinds het Pukkelpop-incident van afgelopen zomer niet meer te verbazen. Uit een recente enquête van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) blijkt nu ook dat 7 op 10 jongeren tussen 17 en 28 jaar gewoon een eigen auto willen, van zodra ze de arbeidsmarkt betreden.

Tijdens ‘Young Talent in Action XXL’, een evenement waarop jongeren met bedrijfsleiders kunnen praten, peilde het VBO bij 814 jongeren tussen 17 en 28 jaar onlangs naar hun verwachtingen op de arbeidsmarkt. Wat blijkt? Hoewel veel jongeren vandaag pleiten voor een massale switch naar alternatieve vervoermiddelen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zou de overgrote meerderheid (7 op 10) zelf de voorkeur geven aan de auto om zich van en naar het werk te begeven. Wanneer jongeren de keuze krijgen tussen een (bedrijfs-)wagen, de terugbetaling van kosten voor openbaar vervoer of een fietsvergoeding, dan kiest zo’n 60 procent voor de auto.

Hoewel de jongeren aangeven maar weinig vertrouwen te hebben in onze overheden om de fileproblematiek op een daadkrachtige manier aan te pakken, lijken ze dus niet meteen geneigd om zelf voor een kentering te zorgen…

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van Loo

    Een auto is tegenwoordig een vereiste om nog aan werk te geraken..

  • Eric Leysen

    Hahaha, werk aan de winkel Anuna'ke.

Lees meer