3 Lamborghini Miura.
RM Sotheby's Lamborghini Miura.

Zeldzame Lamborghini die jarenlang in schuur stond, brengt 1,4 miljoen op

Een verwaarloosde Lamborghini Miura die in een Duitse schuur werd aangetroffen met slechts 30.000 kilometer op de teller, bracht tijdens een veiling door RM Sotheby’s in Londen 1.450.000 euro op.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De zeldzame sportwagen werd afgelopen zomer ontdekt in Duitsland in Freiburg. De auto stond onder een dikke laag stof in een schuur, nadat de eigenaar ervan in 2015 was overleden. De opbrengst werd van tevoren ingeschat op de 860.000 à 1.100.000 euro. 

3 Lamborghini Miura
RM Sotheby's Lamborghini Miura

De Lamborghini Miura P400 S werd in 1971 gekocht door een rijke bankier uit Nürnberg. Drie jaar later nam de Duitser Hans-Peter Weber de auto over. In 41 jaar tijd reed hij nog geen 30.000 kilometer met de supersportwagen van weleer. Naar verluidt haalde hij de auto alleen maar uit de schuur voor speciale gelegenheden of een incidenteel uitstapje. “We woonden in een smalle vallei. Elke keer wanneer mijn oom ons met zijn Miura kwam bezoeken, hoorden we de motor al enkele minuten voor hij aankwam”, aldus een neef van Weber aan RM Sotheby’s.

3
RM/Sotheby's

De auto met chassisnummer 4245 is nooit overgespoten en is dus nog altijd voorzien van zijn originele kleur ‘Giallo Flay’. Ook de rest is grotendeels in originele staat. Alleen de twee gele richtingaanwijzers aan de voorzijde zijn niet origineel en ook zijn er na de aankoop racegordels van het merk Schroth geïnstalleerd. Ondanks de enorm hoge prijs is dit geen record. De duurste geveilde Lamborghini wisselde onlangs voor 7,6 miljoen euro van eigenaar.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonard Walpot

    Andy de Schieter, het zal niet de bedoeling zijn hiermee te rijden behalve speciale tentoonstellingen. Dit zijn zeer goede investeringen.

  • Andy De Schieter

    Euro 0, mag je nergens mee binnen. Zelfs nog van vóór de euronorm. Schroot dus.

Lees meer