3 Vuilnis-Corvette
Speedy’s Towing & Recovery Vuilnis-Corvette

Zeldzame sportwagen zat 50 jaar verborgen onder een berg afval

Een vergeten Chevrolet Corvette is onlangs na een tip herontdekt onder een enorme berg afval in de Verenigde Staten. De sportwagen staat nu te koop en moet minimaal 50.000 dollar (ruim 43.000 euro) opbrengen.

De medewerkers van het takelbedrijf Speedy’s hebben al vaker auto's uit de smurrie getrokken, maar nooit eerder haalden ze letterlijk een auto onder het afval vandaan. Toch gebeurde dat onlangs in St. Louisville in de Amerikaanse staat Ohio.

De zeldzame Corvette Sting Ray Convertible kwam tientallen jaren geleden onder het afval terecht en werd vervolgens vergeten. Een vriend van de dochter van de overleden eigenaar herinnerde zich dat er een auto onder het vuil verstopt was. De dochter belde vervolgens het sleepbedrijf voor hulp, schrijven Amerikaanse automedia.

3 De Corvette bevindt zich hier nog onder het afval
Speedy's Towing & Recovery De Corvette bevindt zich hier nog onder het afval

De eigenaar van de Corvette C2 leek te hebben geweten dat hij gedurende lange tijd niet met de auto zou rijden, want hij leegde de benzinetank, verwijderde de accu en demonteerde de wieldoppen. Vervolgens stopte hij ze in een zak en legde hij ze in de wagen. In de loop der jaren kwam er steeds meer afval in de garage te liggen, totdat de Corvette niet langer zichtbaar was.

Waarom de sportwagen drie jaar nadat de auto nieuw werd gekocht werd weggezet, is onduidelijk. De auto heeft 47.000 mijl (75.639 kilometer) op de teller staan, schrijft het takelbedrijf op Facebook. Het exacte bouwjaar van de auto is onduidelijk, aangezien de onderhoudsboekjes en andere documenten nog niet boven water zijn. Vermoedelijk bevinden ze zich in het huis naast de garage, dat naar verluidt eveneens tot de nok toe is gevuld met afval.

3 Chevrolet Corvette
Speedy’s Towing & Recovery Chevrolet Corvette

Speedy's bracht de Corvette naar een bedrijf dat de auto een beetje schoonmaakte, waarna de wagen te koop werd aangeboden op eBay voor een verkoopprijs van 50.000 dollar (ongeveer 43.632 euro). Het chassis is naar verluidt roestvrij, maar de carrosserie is wel gedeukt en zit vol vlekken. De wieldoppen zitten nu weer op de wielen, maar de originele documenten, de autosleutels en de originele softtop ontbreken nog. De aanbieding op ebay is geldig tot 1 april (en nee, da's geen grap).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy De Bondt

    Natuurlijk is hier aan gefoefeld, na jaren staan die banden gewoon plat.

  • pol van de velde

    Fotoshop, je ziet de rommel met of zonder auto op dezelfde plaats liggen. En op verkoop site's van auto's kan je ze in perfecte staat kopen voor dit bedrag.

Lees meer