De soldaat haalde de 40-tonner in, waarna hij begon te remmen.
Bundeswehr De soldaat haalde de 40-tonner in, waarna hij begon te remmen.

Zigzaggende truck met dode chauffeur achter het stuur gestopt door het leger

Een Duitse soldaat heeft door een koelbloedige tussenkomst op de Autobahn 4 in Thüringen een zwaar verkeersongeval kunnen voorkomen. Sergeant-majoor Friedemann Frischko (41) reed zijn voertuig voor een rijdende truck met oplegger, waarin de 67-jarige chauffeur levenloos achter zijn stuur ineengestuikt zat. Een spoedarts die toevallig in de buurt was kon enkel nog de dood van de trucker vaststellen. 

“Kolonel Christopher Seidel en ik waren op de A4 richting Dresden onderweg, toen we een 40-tonner zagen die tegen de vangrail reed en vervolgens zigzaggend terug op de weg kwam”, omschreef Frischko de gebeurtenis aan het Duitse persbureau. Toevallig reed achter Frischko nog een ander militair voertuig van het 4e Versorgungsbataillons 142 uit Havelberg. “De kameraden -korporaal-chef Christian Berndt als chauffeur en korporaal Patrick Durmaz als bijrijder- konden ons bijhalen en naast de oplegger rijden. Ze zagen dat de trucker volledig was weggezakt.”

Handrem

De truck bolde tegen een matige snelheid door een werkplaats tussen Gera-Leumnitz en Ronneburg. Durmaz probeerde eerst in de cabine van de truck te geraken. Toen hij daar niet in slaagde, begon Frischko zijn remmanoeuvre voor de truck en met succes. “Ik wilde dit doen om erger te voorkomen”, verklaarde de militair, die al 15 jaar in dienst is. 

Toen de truck zo goed als stilstond, kon de militair uit Havelberg de handrem van de truck optrekken. De bijgesnelde spoedarts en de soldaten probeerden de 67-jarige chauffeur nog te reanimeren, maar voor hem kwam alle hulp te laat. 

Bekijk ook:

Deze chauffeur had extreem veel geluk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven Janssens

    67 jaar was de chauffeur : misschien iets om over na te denken als men weeral eens de pensioenleeftijd wil verhogen. Ook dit heeft met veiligheid te maken..

  • Angela Spaans

    Netjes gedaan van de militairen, had een zwaar ongeluk kunnen veroorzaken. Innige deelneming voor de overleden trucker en zijn familie.

Lees meer