Voor Browning was het aanschuiven geblazen bij de douane op Schiphol.
Twitter Voor Browning was het aanschuiven geblazen bij de douane op Schiphol.

“Dit is niet waar ik voor gestemd heb”: fervente brexitfan ondervindt nu al gevolgen van de scheiding

“Dit is niet de brexit waar ik voor gestemd heb!” De uitspraak van een zekere Colin Browning levert het nodige hoongelach op, net omdat de Brit nu voor het eerst de gevolgen van de boedelscheiding aan den lijve ondervonden heeft. Op de luchthaven van Schiphol moest de fervente brexitfan bijna een uur aanschuiven om de douane te passeren.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Absoluut verschrikkelijke dienstverlening op Schiphol”, fulmineerde Browning op Twitter. “55 minuten hebben we in de rij gestaan bij de douane. Dit is niet de brexit waar ik voor gestemd heb.”

Op veel medelijden hoefde de ontstemde reiziger echter niet te rekenen. Integendeel, hij is met zijn opmerking de risee van het land geworden. De hashtag #Oh Colin werd zelfs even trending. “Je hebt exact gekregen waar je voor gestemd hebt. Geniet ervan”, klonk het spottend.

Op zijn Twitterprofiel presenteert Browning zichzelf trots als “een van de 17,4 miljoen Britten die voor de brexit gestemd hebben”. De pittige discussie die ontstond, gaf hij dan ook niet zomaar op. “Ik heb niet gestemd voor wachtrijen van meer dan een uur omdat enkele pietjes-precies zich geroepen voelen om onze paspoorten te controleren. Ik heb langer in de rij moeten staan dan dat de vlucht duurde.”

Het is nog maar zeer de vraag of dit voorval ook maar iets te maken had met de brexitsaga. Groot-Brittannië zit immers nog elf maanden in een overgangsfase, de regels veranderen al die tijd niet.

Vanaf januari 2021 wordt het echter een ander verhaal op de luchthavens. Britten zullen dan wel in de tragere rijen voor niet-EU-burgers moeten aanschuiven. Paspoorten zullen sneller vernieuwd moeten worden en wie langer dan negentig dagen in Europa blijft, zal allicht een visum of verblijfsvergunning nodig hebben.

In sommige landen zullen Britten enkel achter het stuur mogen kruipen als ze in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. Wie de eigen wagen wil gebruiken, zal een aangepaste groene kaart moeten kunnen voorleggen. Die moet zeker een maand op voorhand aangevraagd worden bij de verzekeraar.

71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter colson

    Toen ik begon te werken maakte een oude collega me de volgende opmerking duidelijk; "Be aware what you ask for, someday you might regret it" Ik heb ondertussen al veel mensen hun wensen zien uitkomen en het daarna weten verwensen.

  • peter destoop

    als we naar engeland gaan met de ferry worden we ook grondig gecontroleerd. Zelfs om de U.K. buiten te geraken in Dover wordt je regelmatig aan de kant gezet voor controle. En dit is al jaren zo. Koekje van eigen deeg zou ik zeggen.

Lees meer