De wagen vatte plots vuur
Twitter De wagen vatte plots vuur

"Een ongewoon ongeluk": Tesla vat plots vuur

De Tesla van de Britse tv-regisseur Michael Morris barstte zaterdag zonder enige aanleiding in vlammen uit. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Volgens Telsa gaat het om “een buitengewoon voorval”.

Het was even schrikken voor de regisseur van de serie 13 Reasons Why, Michael Morris, wanneer zijn Tesla-auto zaterdag vuur vatte. De vlammen ontstonden uit het niets en konden door brandweermannen snel geblust worden.

Bij het vreemde ongeval raakte niemand gewond. Tesla doet momenteel een onderzoek naar "het buitengewoon ongewoon voorval”. Volgens Tesla zouden elektrische voertuigen minder snel brand mogen vatten dan auto’s op normale brandstof.

Automatische piloot

De West Wing-actrice McCormack en echtgenote van Michael Morris was erg geschrokken toen ze het nieuws vernam. "Godzijdank zaten mijn drie kleine meisjes niet in de auto”, schreef ze op Twitter. McCormack tweette later dat de auto "geen Tesla was met een automatische piloot, het was een normale Tesla”.

Een woordvoerder van Tesla vertelde aan ABC News: "We bieden onze steun aan lokale autoriteiten en zijn blij dat onze klant veilig is. Dit is een ongewone gebeurtenis en we onderzoeken het incident om uit te zoeken wat er is gebeurd.”

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vaelen

    De kleinste kortsluiting of overbelasting van een elektronisch component kan al vuur geven. Zo heb ik ook al plots een rookpluim uit een TFT monitor zien komen terwijl ie enkele seconden daarvoor nog perfect beeld gaf.

  • Hendrik Patyn

    Misschien een domme vraag, moogt ge dit blussen met uwen gewone brandblusser? Of bestaat de kans dat uw jaar komt recht te staan?

Lees meer