3 Links: de ‘dubbelgangster’. Rechts: de echte Greta Thunberg.
RV/Reuters Links: de ‘dubbelgangster’. Rechts: de echte Greta Thunberg.

“Greta Thunberg is een tijdreizigster”: 120 jaar oude foto leidt tot ophef op sociale media

Als twee druppels water: Greta Thunberg lijkt verbazingwekkend veel op een meisje dat zowat 120 jaar geleden gefotografeerd werd. “De veelbesproken klimaatactiviste moet dus wel een tijdreizigster zijn”, klinkt het met een kwinkslag op sociale media.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het bewuste plaatje waarop drie kinderen te zien zijn, gaat aan een razend tempo viraal. Niet verwonderlijk als u de figuur op de voorgrond beter bekijkt. De karakteristieke vlechtjes maken de gelijkenis compleet.

3 Kinderen aan het werk in een goudmijn. De foto dateert uit 1898.
Universiteit van Washington Kinderen aan het werk in een goudmijn. De foto dateert uit 1898.

In werkelijkheid gaat het hier om kinderen die aan het werk zijn in een goudmijn in Canada. De foto die opdook uit het archief van de universiteit van Washington toont met andere woorden het diepe leed van kinderarbeid.

Maar dat kan de pret op sociale media niet drukken. “Greta is een tijdreizigster uit de toekomst. Ze is naar hier gekomen om ons te redden”, klinkt het onder meer.

Thunberg zelf is momenteel onderweg naar Madrid waar ze de klimaatconferentie zal bijwonen. Die top zou normaal in Chili plaatsvinden, maar is te elfder ure naar Spanje verhuisd wegens grote sociale onrust in het Zuid-Amerikaanse land.

3 Greta Thunberg.
Michael Kappeler/dpa Greta Thunberg.

126 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Buyck

    De 120 jaar oude foto is wel heel erg scherp voor zijn tijd...

  • Kris Van Linden

    Ze maakt gewoon gebruik van de wetten van de quantumfysica d.m.v. speciaal toestel.

Lees meer