De dader bleek zich schuil te houden in Edmonton (Canada).
Shutterstock De dader bleek zich schuil te houden in Edmonton (Canada).

“Ik heb nieuws voor jullie, stelletje idioten”: hautain Facebookbericht nekt voortvluchtige verdachte

Een voortvluchtige man is tegen de lamp gelopen omdat hij zelf zijn verblijfplaats verklapt had op Facebook. Jessie Dean Kowalchuk (27) had een hautain bericht gestuurd naar een Canadees televisiestation dat aandacht besteedde aan zijn zaak.

De autoriteiten in Brits-Columbia waren al geruime tijd op zoek naar de man omdat hij tijdens zijn proeftijd in de fout gegaan was. Kowalchuk bleek de provincie ontvlucht te zijn en zich al jaren op te houden in het aangrenzende Alberta.

De man kon kennelijk de verleiding niet weerstaan om het televisiestation te wijzen op zijn nieuwe verblijfplaats. “Ik heb nieuws voor jullie, stelletje idioten. Ik ben in Edmonton en kom niet meer terug”, schreef Kowalchuk volgens het televisiestation in een Facebookbericht.

De politie kon de man vervolgens inderdaad arresteren in die stad. "We zijn in onze nopjes dat hij ons die gouden tip gegeven heeft'', verklaarde een politiefunctionaris tegen omroep CBC.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Ik vraag me af hoe die kerel zichzelf nu voelt....moet een vreselijke nacht in de cel doorgebracht hebben....

  • Peggie Van Audenhove

    Hij bedoelde eigenlijk: 'ik heb nieuws voor jullie, ik ben een idioot.'

Lees meer