De ingepakte pop.
Politie De ingepakte pop.

‘Ingepakt lijk’ bij het vuilnis in Amsterdam blijkt pop te zijn

De schrik zat er goed in toen voorbijgangers vanmiddag bij vuilcontainers in Amsterdam  een in vuilniszakken verpakt ‘lijk’ vonden. Bij nader onderzoek bleek het echter om een pop te gaan.

De politie van de Nederlandse hoofdstad sloeg direct groot alarm en zette de omgeving van de President Kennedylaan af voor onderzoek. Het ‘lijk’ zou in vuilniszakken verpakt en getapet zijn en lag naast een ondergrondse vuilcontainer.

Uitgebreid onderzoek volgde, waardoor uiteindelijk bleek dat het om een pop ging en niet om een menselijk lichaam. “Wij doen in dit soort gevallen altijd zorgvuldig onderzoek met behulp van het forensisch team. Mocht het wel om een stoffelijk overschot gaan, dan is het behoud van sporen cruciaal", aldus de politie. De politie deelde later ook een foto van het ‘lijk’. “Het was dus niet meteen te zien dat het hier om een pop ging”, klinkt het.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerard Braeckmans

    Het is dus gewoon een ingepakte pop.

  • michel De Blay

    Het werk van den éne of den andere 'kunstenaar' zeker?

Lees meer