Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.
Paul Sekfy/Facebook Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.

“Je hebt nog melk tegoed van ons”: Australische brandweermannen die net huis van vlammen gered hebben, laten beleefd briefje achter

Een Australiër heeft een hartverwarmend briefje gedeeld dat de brandweerlieden in zijn keuken hadden achtergelaten, nadat ze zijn huis wisten te redden van het vuur dat de staat New South Wales teistert. De brandweerlieden verontschuldigen zich voor het verloren gaan van de schuren én geven aan dat de eigenaars nog wat melk tegoed hebben van hen.

Paul Sekfy uit Urunga vond het briefje op het aanrecht in de keuken toen hij na zijn evacuatie terugkeerde naar zijn huis om te zien wat er nog van over was. “Het was de beste boodschap ooit sinds het briefje op de ochtend na mijn bruiloft”, aldus de man.

Het bericht, dat Sekfy op Facebook zette, werd duizenden keren gedeeld en bereikte uiteindelijk ook de brandweerman die zegt het briefje geschreven te hebben. “Ik ben blij dat mijn bericht tot bij je geraakt is”, zegt Kale Hardie-Porter in een reactie op Facebook. “We hebben even geschuild in uw huis, waar we de frigo ontdekten…” De man verontschuldigt zich verder nog voor zijn ‘vreselijke handschrift’: “Het was erg laat en ik kon amper iets zien”, schrijft hij. “Het was fijn om onder zulke vreselijke omstandigheden iets goeds te kunnen doen.”

Onbewoonbaar

Hoewel Sekfy’s huis bespaard is gebleven van het vuur, is het op dit moment wel onbewoonbaar. Dat zegt hij in een Facebookcommentaar. “We hebben geen elektriciteit en water, alles is vies en overal hangt zeker nog een week rook”, klinkt het. Voorlopig woont de man in een motel.

De bosbranden hebben in Australië al aan drie mensen het leven gekost en meer dan 150 huizen gingen al door het vuur verloren. In New South Wales, de dichtstbevolkte deelstaat van het land, zijn er momenteel zeventig bosbranden, waarvan er vijftig nog niet onder controle zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Theo Dereu

    Zou het geen goed idee zijn om een internationale brandweermacht met een groot aantal blusvliegtuigen op poten te zetten ? Het is toch in het belang van de hele wereld dat de zuurstoftoevoer beschermd wordt.

Lees meer