"Kun je nog meer aandacht zoeken?" Foto van moeder die de borst geeft in trein lokt vurige discussie uit

Recht moeten staan terwijl je je vijftien maanden oude peuter de borst geeft? En geen enkele reiziger op de trein die intussen even zijn zitje wil afstaan? Meer was er niet nodig om in Groot-Brittannië een vurige discussie uit te lokken.

Bryony Esther

Bryony Atterton was er in ieder geval niet over te spreken dat alle aanwezigen haar straal negeerden. Uit pure colère zwierde de 32-jarige moeder van drie kinderen uit Leigh-on-Sea (Essex) de bovenstaande selfie op Facebook.

"Ik moest mijn baby rechtstaand de borst geven. Met dank aan al deze lieverdjes, die hun koffers en joints belangrijker vinden. Dat laatste stinkt trouwens. Om dan nog te zwijgen van de wielrenner met die chique fiets die tegen mij aan bleef botsen: hij zat gewoon op het zitje voor mensen met een handicap. Gelieve deze foto te delen. Ik zou graag hebben dat hun moeders, vriendinnen en echtgenotes zien hoe netjes ze zich gedragen." Haar oproep werd intussen al meer dan 27.000 keer opgevolgd.

Misschien beseften de mensen niet wat je aan het doen was, probeerde een vriend nog. "Ze wisten het maar al te goed", riposteerde Bryony. "Ik vroeg duidelijk of ik mocht gaan zitten op de plek waar de koffer lag, maar kreeg geen antwoord. Die valies gebruikten ze trouwens als oppervlak om hun jointjes te rollen."

Bryony Esther

Op haar Facebookpagina krijgt Bryony de nodige steun. "Wat een idioten, zo tactloos! Ik vraag me af in wat voor wereld we tegenwoordig leven", klinkt het onder meer.

De meeste reacties op nieuwssites gaan echter de compleet andere richting uit. "Dat kind is al vijftien maanden oud, een stuk fruit of een snackje hadden in dit geval ook perfect gekund." Of nog: "Borstvoeding geven op het openbaar vervoer? Kun je nog meer aandacht zoeken?" En: "Dit is een natuurlijke handeling, waarom heb je daar een stoel voor nodig? Zo lastig zal het niet geweest zijn als je intussen nog een selfie kan nemen."

De vrouw is een fervente aanhangster van natuurlijk ouderschap, de nauwe band met haar kind komt voor haar dus altijd op de eerste plaats. Direct inspelen op de noden van de baby hoort daar met andere woorden ook bij.

Lees meer