3 Bianca (voordien Jason) en Nick (voordien Nicole) met hun zoontjes Kai en Pax.
Kos Bianca (voordien Jason) en Nick (voordien Nicole) met hun zoontjes Kai en Pax.

"Papa is eigenlijk je mama en mama is echt waar je papa"

Maak kennis met Bianca (32) en Nick Browser (27). Ze zien eruit als een koppel van dertien in een dozijn, maar als hun twee zonen wat ouder zijn, zullen ze hen toch een en ander moeten uitleggen. Nick en Bianca zijn immers allebei transgenders. Nick werd geboren als Nicole en leeft al zeven jaar als man. Bianca werd geboren als de jongen Jason en besloot 11 jaar geleden als vrouw verder door het leven te gaan.

Zowel Bianca als Nick hebben nog hun oorspronkelijke geslachtsorganen. Ze kunnen zich een geslachtsoperatie immers niet veroorloven. "De kinderen komen op de eerste plaats".

Tolerant
De twee zijn ervan overtuigd dat hun zoontjes Kai (3) en Pax (1) er geen graten in zullen zien als ze er achter komen dat papa eigenlijk mama is en omgekeerd. Ze genieten immers een liefdevolle, ondersteunende, veilige en 'normale' opvoeding. "Ik maak me geen zorgen over hoe ze zullen reageren. Kinderen zijn tolerant en vellen geen oordeel", maakt Bianca zich sterk tegenover The Mirror.

Bianca heeft een borstvergroting gekregen en liet haar lichaamsbeharing weglaseren. Nick neemt testosteron waardoor hij er mannelijker uitziet. Hij liet ook zijn borsten verwijderen.

3 Links Bianca toen ze nog Jason was en rechts Nick toen die nog Nicole was.
Kos Links Bianca toen ze nog Jason was en rechts Nick toen die nog Nicole was.

Keizersnede
Hoewel het koppel hun achtergrond niet geheimhoudt, lopen ze er ook niet mee te koop. Maar de reacties uit hun omgeving veranderden toen Nick zwanger was. "Ik werd nagestaard op straat. De veranderingen in mijn lichaam, het was elke dag een marteling".

Nick opteerde voor een keizersnede. "Dat nam toch een groot deel van het enorm vrouwelijke proces van de bevalling weg", zegt hij. Bianca: "Ik heb altijd kinderen gewild. Ik heb echter nooit durven dromen dat ik iemand zou vinden die ze mij schonk".

3 Nick tijdens de zwangerschap. Hij opteerde voor een keizersnede.
Kos Nick tijdens de zwangerschap. Hij opteerde voor een keizersnede.

Lees meer