rv

“Pure afzetterij”: restaurant op Mykonos rekent 98,5 euro aan voor bord calamares

Een Amerikaanse soldaat uit Brooklyn waarschuwt op TripAdvisor voor een restaurant op Mykonos dat hij omschrijft als “pure afzetterij”. De militair was er met vrienden gaan eten en kreeg voor een lichte lunch een gepeperde rekening van 836,20 euro. Een bord calamares kwam op bijna 100 euro.

De soldaat vindt het niet kunnen dat de groep in restaurant DK Oyster op het Griekse eiland Mykonos 836,20 euro moest betalen voor zes porties calamares, drie Caesar salades, zes biertjes, twee waters en een glas tomatensap. Het bier kostte 25 euro, de calamares 98,5 euro. Het is niet de enige klacht op TripAdvisor van toeristen die zich bedot voelen na een bezoek aan DK Oyster. Het restaurant krijgt op de reviewsite nochtans vier sterren na 874 meningen.

De man die zijn beklag deed, noemt zichzelf Ciscorock. Hij voegde een foto van de rekening bij en besloot: “Te allen prijze te vermijden - de woordspeling is niet zo bedoeld”.

Volgens de soldaat weigerde de ober het gezelschap een menukaart te geven zodat ze geen idee hadden van de prijzen van het restaurant in het zuidelijke puntje van het eiland, aan het strand Platis Yialos.

De New York Post vroeg het restaurant om een reactie. De manager bevestigde dat de prijzen correct waren en “overeenstemmen met de geleverde inspanningen, en met de zorg en de kwaliteit van het geserveerde eten aan een van ‘s werelds meest begeerde stranden”. DK Oyster ontkende ook dat er geen menu’s worden gegeven aan de klanten. 

60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Vaelen

    Als je geen menukaart krijgt, wil dat zeggen dat het zaakje stinkt en je beter kan vertrekken. Je kan toch niet weten wat ze allemaal aanbieden en de prijs weet je ook niet, dan kunnen ze vragen wat ze willen en kom je zulke situaties tegen. Geen kaart = geen eten, daag.

  • Marcel Peeters

    Als er geen prijzen vermeld staan stap ik op. Idem in winkels. Dit is wettelijk verplicht.

Lees meer