4
Twitter

"We hopen dat we alles kunnen reconstrueren": toreador zwaargewond na aanval stier

De Mexicaanse stierenvechter Antonio Romero is zondag zwaargewond geraakt tijdens een optreden in een arena in Mexico City. Een stier verraste hem en raakte hem recht in de anus.

"De hoorn ging 30 centimeter naar binnen en richtte een verwoesting aan", vertelt dokter Rafael Vázquez Bayod, die de toreador te hulp kwam na het incident in de Plaza Mexico. "Het gaat om een bijzonder zware verwonding die zijn sluitspier en zijn endeldarm ernstig beschadigde. We willen hem zo snel mogelijk opereren om de schade te beperken. Hopelijk kunnen we alles reconstrueren." (lees hieronder verder)

De dokters probeerden eerst de bloeding te stelpen en onderzochten daarna de wonde. "We moeten zo snel mogelijk iets doen, want de man kan niet meer gewoon naar toilet gaan", klonk het. Intussen heeft hij een eerste operatie goed doorstaan.

Caporal
De beelden van het ongeluk gaan intussen de wereld rond. Daarop is te zien hoe Caporal - een stier van 526 kilogram - op Romero afkomt en hem verrast. Waarna hij gewond op de grond valt.

4
Twitter
4
Twitter
4
Twitter

Lees meer