2
Femen

"Zeman is de hoer van Poetin": topless vrouw stormt op Tsjechische president af

Een topless vrouw is op de Tsjechische president Milos Zeman afgestormd toen die zijn stem wilde uitbrengen tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De demonstrante schreeuwde in het Engels dat Zeman de "hoer van Poetin" is.

De vrouw was naar voren gekomen uit een groep verslaggevers in het stembureau in Praag en stond recht tegenover de 73-jarige president. Ze gooide haar handen in de lucht en liet dezelfde tekst zien die op haar borst stond geschreven. Daarna werkten de lijfwachten van de president haar tegen de grond. Zeman werd snel weggeleid, maar keerde later terug om zijn stem alsnog uit te brengen.

2
Femen

De feministische groepering FEMEN liet op haar website snel weten dat de onruststookster uit haar gelederen kwam. Het gaat om een Oekraïense, met de naam Angelina Diash.

Zeman is de favoriet bij de verkiezingen dankzij zijn anti-immigratie-opvattingen. Hij heeft de samenleving echter ook verdeeld door warme betrekkingen met Rusland en China te onderhouden.

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Frankie Van Damme

    mensen zijn bang om terug onder socialistisch juk te vallen, kijk naar de armoede in het linkse Rusland,dan begrijp je dat wel...

  • Diane Bernaerts

    Er is niets mis met goede betrekkingen met Rusland, maar ik denk dat vooral de oudere Tsjechen nog huiverig staan t.o.v. een hernieuwde toenadering met Rusland. De onderdrukking van de Praagse Lente ligt bij velen nog vers in het geheugen.

Lees meer