Ulrich Klopver overleed op 3 september.
Youtube Ulrich Klopver overleed op 3 september.

2246 foetussen gevonden in huis Amerikaanse abortusarts

Familieleden van een overleden Amerikaanse abortusarts hebben maar liefst 2246 dode foetussen in zijn huis aangetroffen. De nabestaanden van dokter Ulrich Klopfer deden de lugubere ontdekking toen ze na zijn overlijden zijn huis kwamen leeghalen. De arts was jarenlang verbonden aan een abortuskliniek in het Amerikaanse Indiana, zo meldt AP.

Het is niet duidelijk waarom Ulrich de foetussen in zijn huis bewaarde, maar tot dusver zouden er geen aanwijzingen zijn dat Klopfer de abortussen in zijn eigen woning deed. Lokale autoriteiten zouden ‘verbijsterd’ zijn door de vondst en zijn inmiddels een onderzoek gestart. Ulrich werd in 2016 uit zijn ambt gezet nadat hij een abortusingreep deed bij een minderjarig meisje, zonder dit op een juiste manier te melden aan de lokale autoriteiten.

Artsen in de staat Indiana moeten zich houden aan strikte abortusprocedures. Zo moeten abortusingrepen bij meisjes jonger dan 14 jaar binnen drie dagen gemeld worden aan de autoriteiten. Ulrich deed hier soms drie of vier maanden over. Een rechter oordeelde destijds dat de arts vier jaar lang geen ingrepen meer mocht uitvoeren en legde hem tevens een rijverbod op. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MYRTHE PASS

    Stonden die foetusjes op sterk water? Dan is dit, volgens mij, niet bizar. Ik heb dit in het verleden ook gezien, denk ik, op school tijdens een bepaalde les. Misschien wou de dokter op die manier de spijtig ongeboren kindjes nog laten bestaan. Ikzelf ben voorstander, dat elk ongeboren kind of foetus recht heeft op een leven!

  • Nico Lietaert

    Marv Geerts maakt een berekening zonder info. Zielig. En een onderzoek? Waarom? Hij is toch dood.

Lees meer