Het kledingadvies van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken schiet bij veel vrouwen in het verkeerde keelgat.
ANP Het kledingadvies van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken schiet bij veel vrouwen in het verkeerde keelgat.

Advies van Nederlands ministerie over ‘lengte van de rok’ zorgt voor verhitte reacties

Een kledingadvies van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken over de omgang met warmte op het werk is niet goed gevallen. De suggestie dat blote benen op de werkvloer alleen geoorloofd zijn als er rekening gehouden wordt met de ‘roklengte en de conditie van de benen’ schiet vooral bij vrouwen in het verkeerde keelgat. 

Het warme weer leek voor het ministerie een mooie gelegenheid te zijn om het onlinemagazine ‘Werken in extreme temperaturen’ op Arboportaal.nl onder de aandacht te brengen op Twitter. Speciale aandacht ging daarbij naar de prangende kwestie ‘Op warme dagen: rok of blote benen?’ Een panty is volgens het artikel “zeker niet verplicht”, maar hangt “volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen”. “Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem”, luidt het oordeel. 

Op Twitter regent het reacties van vrouwen die zich afvragen wat het ministerie bezielt om een dergelijk kledingadvies via het officiële Twitterkanaal uit te sturen. Ze willen weten of de tweet serieus bedoeld is en vragen zich af waar het ministerie zich mee bemoeit. 

Hieronder een bloemlezing uit de vele misnoegde reacties. 

Het halve excuus dat het ministerie vandaag dropte, lokte nieuwe verontwaardiging uit. 

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Serge Surmont

    Zoals eerder gezien... Als vrouwen een minirok mogen dragen, en mannen geen korte broek, dan kunnen ze ook opdagen in minirok... Lol...

  • JOANNES HOSTE

    Het zijn enkel bedienden die in minirok kunnen gaan werken, al de rest heeft kledingsvoorschriften. Arbeidsters en arbeiders moeten zelfs verplicht de door de werkgever geleverde kledij dragen. Op andere bedrijven zijn mannen zelfs verplicht op in kostuum met stropdas rond te lopen. Men moet dus eens stoppen met schaars geklede vrouwen als uithangbord voor het bedrijf of de dienst te gebruiken.

Lees meer