(archieffoto)
reuters (archieffoto)

Agent houdt automobilistes tegen om afspraakjes te versieren

Een Amerikaanse agent die lukraak vrouwen uit het autoverkeer plukte en hen tegenhield enkel en alleen om een afspraakje te versieren, heeft ermee ingestemd om zijn job op te geven.

Wegagent Eric Richardson (32) verbonden aan de politiedienst van de staat New Jersey, bekende gisteren in de rechtbank dat hij automobilistes deed stoppen en ermee dreigde hen te arresteren indien ze niet hun telefoonnummer gaven. Het is niet duidelijk of vrouwen op de vraag ingingen.

De man maakte zich ook schuldig aan het het ongeoorloofd gebruik van FBI-databanken. Op vraag van een vriend zocht hij uit of een vrouw verdacht werd van criminele feiten, of bekendstond als drugsgebruikster. 

De agent werd vorig jaar in mei aangeklaagd en is sindsdien geschorst. Richardson kent zijn straf op 3 augustus, hij komt in aanmerking voor een voorwaardelijke straf indien hij het politiekorps definitief verlaat. De man gaat daar op in. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ISABEL FRANCOIS

    Heb ik 20jaar geleden ook voorgehad.Moest mijn paspoort laten zien in een dancing en met nieuwjaar had ik een kaartje in mijn bus van die flik.

  • jos beverke

    Daarvoor moet ge in de States nie zijn.In Belgie kan men ook via je nummerplaat van je wagen je adres en persoonlijke gegevens opzoeken.

Lees meer