Jane Slater is een ervaren verslaggeefster in American Football.
Instagram Jane Slater is een ervaren verslaggeefster in American Football.

Amerikaanse verslaggeefster ontdekt overspel via Fitbit: “Hij was zich in het zweet aan het werken om 4 uur ‘s nachts”

Haar vriend die zich om 4 uur ‘s nachts in het zweet aan het werken was? Vreemde toestanden, besefte Jane Slater meteen. De gegevens op de Fitbit van de Amerikaanse sportverslaggeefster logen helaas niet: de man in kwestie was op dat eigenste moment overspel aan het plegen en werd verraden door de technologie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het horloge in kwestie kan onder meer het aantal stappen, de hartslag en de slaapgegevens meten. Maar als je partner mee mag lezen, kunnen er dus gevaarlijke toestanden ontstaan...

“Een ex heeft me ooit voor kerst een Fitbit gekocht”, biechtte de experte in American Football via Twitter op. “Een topgeschenk.”

Het stel synchroniseerde de apparaten, zodat ze elkaars prestaties konden volgen. “Dat hielp ook voor de motivatie. Alles prima dus, tot hij eens om 4 uur ‘s nachts spoorloos verdwenen was. Via de app zag ik dat zijn fysieke activiteit hoge pieken vertoonde. Spoiler alert: nee, hij was op dat moment geen fitnesstraining aan het volgen. Helaas is dit verhaal echt gebeurd.”

Haar tweet sprak zodanig tot de verbeelding dat die inmiddels al meer dan 470.000 keer geliket werd.

Op simpel verzoek beantwoordde Slater enkele bijkomende vragen. Waarom zij wakker was om 4 uur ‘s nachts bijvoorbeeld? “Ik was de politie aan het bellen omdat ik hem niet meer vond. Ik had met ballonnen voor zijn deur gestaan omdat het zijn verjaardag was.”

En liep ze heus niet te hard van stapel? “Ik belde en sms’te hem, maar kreeg nooit antwoord. Hij beweerde dat hij bij een maat blijven slapen was, maar dat zou hij nooit zomaar doen. Daarvoor is zijn smetvrees te groot.”

Uiteindelijk zat er voor de kerel niets anders op dan het bedrog toe te geven. “Mijn vriendin zei dat er een dag zou komen dat we hier heel hard om zouden lachen. Ze heeft gelijk gekregen.”

Zijn identiteit houdt Slater geheim. “Maar mijn vrienden uit Dallas weten om wie het gaat.”

De aparte getuigenis lokte bij lotgenoten de nodige reacties uit. “Ik bleef mijn ex ‘s nachts bellen, maar kreeg geen antwoord. Vreemd, want het was mijn verjaardag”, stelde Anna Kate. “Per ongeluk kreeg ik hem toch aan de lijn via zijn Apple Watch. Hij zat midden in een vrijpartij met iemand uit zijn buurt.”

Of nog: “Verschrikkelijk, ik leef met je mee. Mijn ex gaat trouwen met het meisje waarmee hij me bedrogen heeft. Ze is een relatietherapeute.” En: “Mijn ex stal mijn auto om met zijn nieuwe vriendin naar een feestje te gaan. Intussen stond ik doodsangsten uit en was ik alle gevangenissen en ziekenhuizen aan het afbellen.”

Maar ook humor kon natuurlijk niet achterwege blijven. “Ik heb ook al ontdekt dat ik bedrogen werd, maar niet via Fitbit. Zijn hartslag zou maar negentig seconden de hoogte ingegaan zijn, dus dat is toch praktisch onopspoorbaar.” En: “Je beseft toch dat je nu een nieuwe beweging gestart hebt? Duizenden mensen zijn nu de Fitbit van hun partner aan het checken.”

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nathalie Depree

    Waarom jezelf zo vernederen door die anekdote met de wereld te delen? Nu kom je over als de wanhopende bedrogen ex-vriendin.

  • Henri Levich

    Juist beste Michael, het artikel zegt niet dat deze uurwerken dagelijks dienen te worden gesynchroniseerd. Doordat het uurwerk van de man om 4 uur Niet in de omgeving was van de basis-gsm om de laatste 24 uur te synchroniseren kan zij nooit weten wat op dat ogenblik (4 uur) gebeurt. Trouwens de synchronisatie afstand gaat niet over kilometers maar is beperkt tot enkele cm om fouten te vermijden.

Lees meer