2 De pijl boorde zich in de smartphone maar bleef in het harde materiaal steken.
EPA De pijl boorde zich in de smartphone maar bleef in het harde materiaal steken.

Australiër weert pijlschot af... met gsm

In Australië heeft een 43-jarige man een wel zeer ouderwetse aanval op een eerder moderne manier kunnen afweren. Zijn smartphone beschermde hem tegen een aanval met pijl en boog. De pijl doorboorde de telefoon, maar alleen de punt kwam erdoor.

Twee personen hadden het gisteren in het hippiestadje Nimbin, dat bekendstaat om het jaarlijkse marihuanafestival MardiGrass, met elkaar aan de stok gekregen. Daarop nam de jongste van de twee pijl en boog ter hand en richtte het wapen op zijn oudere tegenstander.

Die laatste wilde van dat tafereel een foto maken en haalde zijn gsm boven. Dat redde waarschijnlijk zijn leven. Toen de veertiger zijn smartphone ophief om af te drukken, loste de 39-jarige tegenstrever immers plots zijn schot. De pijl boorde zich in de smartphone, maar bleef vrij snel in het harde materiaal steken, waardoor enkel de punt aan de andere kant uitstak.

De 43-jarige man die telefoon vasthield, werd geraakt in de kin en liep enkel een schram op. Hij had geen medische zorg nodig, meldt de politie.

De aanvaller werd ter plaatse ingerekend en naar het politiekantoor in de buurt overgebracht. Hij kwam vrij op borg en zal zich in april voor de rechter moeten verantwoorden.

2 Illustratiebeeld.
iStock Illustratiebeeld.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Vaelen

    Da's toch poging tot moord? Wat was er gebeurd als die man geen gsm bijhad? Dan had ie de pijl in z'n lijf gekregen.

Lees meer