Getty Images

Bank stort per ongeluk 100.000 euro op rekening: koppel spendeert bijna alles in enkele dagen tijd

Robert en Tiffany Williams uit Pennsylvania gingen meer dan twee weken lang shoppen voor bijna 120.000 dollar (108.750 euro). Dat bedrag had de bank hen overgemaakt. Per vergissing weliswaar, maar daar trok het koppel zich niets van aan. De twee zijn aangeklaagd voor diefstal.

Robert Williams (36) en zijn vrouw Tiffany (35) moesten dinsdag voor de rechter verschijnen op beschuldiging van diefstal en heling. Een bankbediende had op 31 mei een fout gemaakt en 120.000 dollar op hun rekening gezet. In plaats van dat te melden en het bedrag gewoon terug te storten, spendeerde het koppel het bijna integraal.

In nog geen drie weken tijd kochten ze onder meer een SUV, twee quads en een camper. Ze betaalden er lopende rekeningen mee, herstellingen aan de wagen en nog andere aankopen. Aan vrienden schonken ze meer dan 13.500 euro.

Afbetalingsplan
Tegen 19 juni was hun “meevallertje” zo goed als opgesoupeerd. Een dag later kreeg Tiffany telefoon van BB&T Bank. Die had het geld zelf teruggenomen, waardoor de Williamsen plots 107.416 dollar (meer dan 97.000 euro) in het rood stonden. Tiffany beloofde de bank het probleem met haar man te bespreken en een afbetalingsplan uit te werken. Nadien vernam BB&T Bank niets meer van het echtpaar en diende ze klacht in.

Robert Williams gaf eind juli toe aan de speurders toe dat hij en zijn vrouw wel wisten dat “het zoek geraakte geld niet van hen was”, maar dat ze “het toch opmaakten”.

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Van Biesen

    Als dat oit bij iemand voorvalt: het geld van uw rekening halen en een 'finders fee' vragen van 10%, dat is aanvaardbaar en eerlijk.

  • zina riffia

    Ik zou da gegarandeerd terugstorten.

Lees meer