2
Thinkstock

Bizarre trend: vries eens je edele delen in

Er staat klaarblijkelijk geen grens op wat mensen zullen doen om de tand des tijds te bestrijden. Deze nieuwe bizarre trend is daar het bewijs van: in het Verenigd Koninkrijk kan je nu een 'Love Mist' laten uitvoeren, waarbij je edele delen vakkundig ingevroren worden.

Cryotherapie is geen nieuw gegeven. De behandeling baseert zich een beetje op het principe van onze diepvriezer: als je iets invriest, blijft het langer goed. Voorlopig is het nog niet mogelijk om een mens volledig in te vriezen (of toch niet als je nog levend wil wakker worden), maar plaatselijke behandelingen worden wel al toegepast om de eerste tekenen van veroudering te bestrijden en te voorkomen. Naar verluidt zijn sterren als Lindsay Lohan en Mandy Moore fan.

Maar je genitaliën laten invriezen, dat is toch iets nieuws. Een salon in Manchester biedt de behandeling aan onder de naam 'Love Mist'. Klinkt onschuldig, maar het betekent wel dat je edele delen 30 minuten lang blootgesteld worden aan een koude damp. Die wordt opgewekt door een tank vloeibare stikstof. Temperatuur: -160 graden Celsius.

2
Cryotherapy UK

Betere seks
Klinkt op zijn minst heel ongemakkelijk, maar de beloofde resultaten zijn niet min: "Wanneer de temperatuur van de huid plots onder nul daalt, geeft het brein signalen naar je bloedvaten dat ze zich moeten vernauwen", legt de spa uit. "Je bloed gaat sneller stromen en er worden endorfines aangemaakt. Je krijgt er dus een fijn gevoel van." Ook wordt de productie van collageen verhoogd. Na 30 minuten is je huid strakker, jeugdiger en heeft die een mooie gloed. Want dat is natuurlijk exact wat je wil van je edele delen. Het salon belooft ook dat het goed is voor je seksleven, maar hoe dat precies in zijn werk gaat, is onduidelijk.

Het salon biedt natuurlijk niet alleen de 'Love Mist' aan. Je kan ook de vrieskou gebruiken om andere probleemzones aan te pakken, maar ook om sportblessures te behandelen of pijn te bestrijden. Goedkoop is het echter niet, je bent algauw een paar honderd euro kwijt. En veilig, dat is het ook niet altijd. In 2015 vroor een salonmedewerkster in Nevada dood nadat het cryo-apparaat faalde en niet tijdig afsloeg. De 24-jarige dame had meer dan 10 uur in de vrieskou doorgebracht voor ze gevonden werd.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Ik ben 20 jaar geleden al vrouwen tegengekomen die als ze hun slipje uitdeden de ijskristallen op de ruiten kwamen.

  • Tuur Tureluur

    Als ik de foto bekijk is't geen wonder dat je een fijn gevoel krijgt. Twee bevallige dames die de behandeling uitvoeren.