anp

Blind koppel verloofd dankzij verliefde geleidehonden

Claire Johnson (50) en Mark Gaffrey (52) hebben ware liefde in elkaar gevonden. Zien kunnen ze elkaar niet, want ze zijn beiden blind. Het waren hun geleidehonden Venice en Rodd die de twee bij elkaar brachten tijdens een cursus voor blindengeleidehonden.

De twee honden, beide drie jaar oud, werden maatjes en onafscheidelijk tijdens de trainingen. Ze mochten elkaar zo dat hun baasjes volgden. Na een relatie van elf maanden besloten Claire en Mark uit het Engelse Stoke-on-Trent te gaan trouwen.

Mark, die al sinds zijn geboorte blind is ontmoette Claire voor het eerst tijdens een twee weken durende cursus voor zijn hond Rodd. "Tijdens de trainingen leken onze honden iets te weten wat wij niet wisten. Ze speelden altijd samen en knuffelden. Volgens de trainer waren de twee 'het koppel van de cursus' en ze brachten ons ook samen. Ook al wonen we vlak bij elkaar, we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Ik geloof niet in het lot, maar dit lijkt wel voorbestemd."

Claire, die op latere leeftijd blind werd door suikerziekte, zette de eerste stap door Mark mee te vragen een kop koffie te gaan drinken. "We hadden gelijk een klik. Mark sms'te me op een gegeven moment: 'Als je wilt kan ik je leven een stuk gelukkiger maken.' Uiteindelijk vroeg hij me op Valentijnsdag ten huwelijk."

Ook de twee honden hebben elkaar helemaal gevonden. "Ze slapen in hetzelfde bed en zijn net zo verliefd als Mark en ik. Ze zullen ons op onze trouwdag begeleiden naar het altaar en dragen de ringen", vertelt Claire.

Lees meer