2
Facebook

Brandweer Californië herinnert er weinig subtiel aan nooit te parkeren voor een brandkraan

Je mag in de VS niet parkeren voor een bovengrondse brandkraan. Daar heeft de brandweer van Anaheim nog eens - expliciet - op gewezen. De spuitgasten postten een foto op sociale media van een auto waarvan ze de ramen stukgeslagen hadden om de brandweerslang erdoor te trekken.

Het verbod om voor brandkranen in de Amerikaanse straten - afgelijnd met een rode waarschuwingsstreep - te parkeren geldt natuurlijk niet zomaar. Bij een noodgeval moet de brandweer de slangen snel kunnen aansluiten en dat kan niet als er een auto in de weg staat. Dat bleek gisteren in Anaheim, de Californische stad waar het wereldbekende Disneyland gelegen is.

2
Facebook

Op de foto’s op Facebook en Twitter is te zien hoe de waterslang dwars door de wagen over de achterbank loopt. Daarvoor moesten beide achterraampjes eerst sneuvelen. De bijhorende tekst op Twitter luidt dan ook: “Ooit afgevraagd wat er gebeurt als een auto te dicht bij de brandkraan geparkeerd staat en er een brand uitbreekt? Is een parkeerplaatsje dichterbij de gebroken ramen, de boete en de wegsleepkosten waard?”

De brandweer van Anaheim had ook een antwoord klaar op de vraag waarom de brandslang niet gewoon onder of zelfs over de auto kon: “Ze past er niet onder en de schade veroorzaakt door ze erop te gooien zou waarschijnlijk groter zijn dan de kostprijs van twee ruiten.”

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Maar ze zeggen er niet bij ,de boete die daar nog op volgt . Daar word je ook niet goed van. Plus de reparatie ? Dat is een zeer dure parkeerplaats . Prima werk van de mannen van de brandweer .

  • aaron lammens

    Schitterend hier in belgië zouden ze zelfs nog wachten tot de eigenaar toekomt of de takelwagen er is maar zo los je het natuurlijk het snelst op TOP

Lees meer