2 Terry David Bateman (links) en Bradley Allen Rowland
Clark County Sheriff's Department Terry David Bateman (links) en Bradley Allen Rowland

Breaking Bad? Amerikaanse chemieprofessoren verdacht van produceren methamfetamine

Twee Amerikaanse chemieprofessoren uit de staat Arkansas zijn gearresteerd omdat ze beschuldigd worden van het maken van de zeer verslavende drug methamfetamine.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Terry David Bateman (45) en Bradley Allen Rowland (40) werken allebei aan de Henderson State University in Arkadelphia als chemieprofessoren, maar werden vrijdag in de boeien geslagen op verdenking van het produceren van de drugs. 

Op 8 oktober werd een deel van de universiteit al gesloten, nadat iemand melding had gemaakt van een “chemisch luchtje". Een paar dagen later werden beide docenten met verlof gestuurd, terwijl er een grondige inspectie van het ventilatiesysteem werd uitgevoerd. 

Een woordvoerster van de universiteit wilde geen mededelingen doen over de bevindingen van de inspectie en of de profs worden verdacht van het produceren van methamfetamine op de universiteitscampus.  

Hoewel het onderzoek nog loopt, is de verwachting dat Bateman en Rowland zich binnenkort moeten verantwoorden voor de lokale rechtbank. 

2 Jesse Pinkman (Aaron Paul) en Walter White (Bryan Cranston) in de serie ‘Breaking Bad’.
RV Jesse Pinkman (Aaron Paul) en Walter White (Bryan Cranston) in de serie ‘Breaking Bad’.

Breaking Bad

Het zou zomaar kunnen dat de chemieprofessoren hun inspiratie haalden uit de serie ‘Breaking Bad’, waarin chemiedocent Walter White (vertolkt door acteur Bryan Cranston), besluit om methamfetamine te produceren om een peperdure medische behandeling te kunnen betalen nadat er longkanker bij hem is vastgesteld. De serie, die tussen 2008 en 2013 werd uitgezonden, won maar liefst 16 Emmy Awards.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer