Foto ter illustratie.
Imageselect/Westend61 Foto ter illustratie.

Broertjes (4 en 6 jaar) lopen weg en zetten buurt op stelten: 15.000 euro schade

Maandag 12 augustus 2019 zal een dag zijn die twee Duitse ouders hun leven lang zullen herinneren. Hun twee zoons (van slechts 4 en 6 jaar oud) liepen gisteren weg van huis in Kulmbach en richten een spoor van vernieling aan. De Duitse politie verhaalt de schade van de buren op de ouders van de raddraaiers. De kosten? 15.000 euro. 

De twee jongens gingen er gistermiddag met een smoesje vandoor. Eerst stalen ze een gasbrander en brandbare vloeistof van een buurman en daarmee stichtten ze brand in een carport. Daarna zetten ze in hun zoektocht naar bluswater een kelder van een andere buur onder water, stalen een spuitbus witte verf en gingen daarmee aan de haal. Deuren van weer andere buren en twee auto's moesten het ontgelden. Een omwonende zag de schade en belde de politie. 

Agenten pikten het tweetal op en namen de broers mee naar de lokale jeugdzorg. Daar werd hun moeder gebeld om te zeggen waar ze haar kinderen kon ophalen. De Beierse politie onderzoekt de zaak nog laat een woordvoerder persbureau AP weten. Maar de schade - zo'n 15.000 euro - zal in ieder geval worden verhaald op de ouders. 

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andy Janssens

    ik denk dat sommigen zelf nooit jong geweest zijn. Ik heb destijds ook eens met vuur gespeeld, ook wat schade. Kan gebeuren, niet leuk maar je leert er uit. Trouwens als die ouders een familiale verzekering hebben dan zal die maatschappij alles netjes betalen min een kleine vrijstelling.

  • Sven Neuts

    Wel grappig die vooroordelen in de reacties allemaal! Soms lopen dingen uit de hand noch de schuld van de ouders noch van de kinderen. Het is te hopen dat ze eruit geleerd hebben!

Lees meer