2 De mama van Brooke (5) wil haar dochter huur laten betalen.
Facebook De mama van Brooke (5) wil haar dochter huur laten betalen.

Brooke (5) moet mama huur betalen: "Zo is ze voorbereid op het echte leven"

Als het van een Amerikaanse moeder afhangt, betaalt haar vijfjarige moeder Brooke voortaan een wekelijkse huur van 5 dollar. Haar mama Essence Evans wil haar dochtertje zo voorbereiden op het echte leven.

Er komt geen kinderarbeid aan te pas, want Brooke betaalt de vijf dollar integraal van haar zakgeld. Het geld draagt zo bij aan de rekeningen van de elektriciteits- en watervoorziening, internet en televisie, de huishuur en de supermarktboodschappen.

Brooke krijgt wekelijks zeven dollar zakgeld, de overige twee dollar mag ze dus gebruiken voor vrije uitgaven.

Wat Brooke nog niet weet, is dat haar moeder het geld eigenlijk stort op een spaarrekening. Indien Brooke de vijf dollar elke week blijft betalen heeft ze op haar achttiende 3.380 dollar gespaard. Een aardig duwtje in de rug wanneer ze uit huis gaat en gaat studeren. Mama Essence deelde zondag haar voornemen via Facebook en roept op te delen, wat massaal wordt gedaan.  Essence krijgt duizenden positieve reacties.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2 Mama Essence Evans.
facebook Mama Essence Evans.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eida Lam

    Moet toegeven, dat ik dat eigenlijk een heel lieve mama vind.

  • Marc Buitink

    Ik deel uw mening Koenraad.. Zeer goede basisopvoeding inzake financiën, echter inderdaad denk ik dat een kind van 5 nog niet bewust is van het concept zakgeld, alsook uitgeven en waarde van het geld.. Het is wel een goede manier om een mooie cent te sparen voor de toekomst.

Lees meer