Canadese politicus in opspraak na plassen in beker

De Canadese lokale politicus Jerry Bance krijgt de wind van voren, nadat hij herkend werd op een video waarin te zien is hoe hij zijn blaas leegt in een koffiekopje. Bance, die naast zijn politieke werk werkzaam is als klusjesman, werd in 2012 door een verborgen camera vastgelegd terwijl hij stiekem een koffiebeker van een klant volplaste in diens huis.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Canadese consumentenprogramma Marketplace toonde de verborgencamerabeelden destijds in een aflevering waarin servicemonteurs worden getest. Reparateur Jerry Bance werd drie jaar geleden nog niet herkend als politicus van de Conservatieve Partij.

Bance is op de bewuste beelden te zien in de keuken van een klant. Hij zit op zijn knieën voor de gootsteen, ritst zijn gulp open en houdt een leeg kopje voor zijn kruis. Even later giet hij de beker leeg in de gootsteen, en spoelt hem om. Dat alles gebeurt terwijl de bewoner van het huis zich in de ruimte ernaast bevindt.

Spijt
"Het spijt me zeer wat er die dag gebeurd is'', zegt Bance in reactie op de beelden tegen nieuwszender CBC. "Ik ben trots op mijn werk en de beelden van die dag zijn, zowel professioneel als persoonlijk, geen weerspiegeling van wie ik ben.''

Op sociale media wordt de draak gestoken met Jerry Bance en volop gegrapt over het urine-incident. Zo verscheen er een (nep)verkiezingsposter met de tekst 'Stem voor Harper (Stephen Harper, de Canadese premier en kandidaat voor de conservatieven, red.), anders pissen we in je beker!'. Ook gaat een fotobewerking rond van een kop koffie met in de schuimlaag een tekening van een plassende piemel.

Lees meer