Cipiers nemen verkrachter mee naar seksshop

Twee cipiers hebben een verkrachter tijdens een uitstapje meegenomen naar eens seksshop. De gevangene kon zijn ogen niet geloven toen hij onder begeleiding de zaak binnenstapte.

De man zit opgesloten in de gevangenis van Skogome in de buurt van de Zweedse stad Göteborg en mag onder strikte voorwaarden en onder begeleiding uitstapjes maken. Anderhalf uur voor hij terug naar zijn cel in een speciale afdeling voor seksdelinquenten ging, stelden de cipiers hem voor om naar een seksshop te gaan. De Zweed kon zijn oren niet geloven omdat hij niet meer in aanraking mag komen met porno. Pas toen de drie in de shop waren, kon hij het geloven.

Samen met de cipiers kocht hij een aantal 'producten'. De gevangene deed dat omdat hij naar eigen zeggen bewijsmateriaal nodig had tegen de cipiers. "Ik kan het nog altijd niet geloven. Hoe kun je als cipier van een speciale afdeling voor seksdelinquenten, gevangenen meenemen naar een seksshop", vraagt de gevangene zich luidop af in een brief aan de krant Aftonbladet.

Lisbeth Malmqvist van Justitie heeft het over een "ongepast bezoek dat ingaat tegen de regels en programma's voor seksdelinquenten". Volgens de cipiers ging het eerder om een winkel met 'fopartikelen' dan om een "echte seksshop". (vsv)

Lees meer