Agenten ontdekten vanmiddag in Den Haag een dakloze Rus die eigenhandig een reiger had geroosterd en opgegeten
politie Agenten ontdekten vanmiddag in Den Haag een dakloze Rus die eigenhandig een reiger had geroosterd en opgegeten

Dakloze legt beschermde blauwe reiger op de barbecue

De politie in Den Haag heeft vanmiddag een dakloze Rus opgepakt, omdat hij een blauwe reiger verorberd heeft.

Agenten waren stomverbaasd toen ze de man in het Haagse bos bij het vuurtje zagen zitten. Ze waren naar hem toe gegaan, omdat het maken van vuur in het bos verboden is. Eenmaal ter plekke zagen ze twee lange vogelpoten uit de brandhaard steken, de laatste restanten van wat eens een blauwe reiger was.

De man, zo vertelde hij zelf aan de politieagenten, had het dier dood in het bos gevonden en daarna verder geslacht, bereid en opgegeten.

Volgens de Wet Natuurbescherming is het bezit van beschermde diersoorten zoals de blauwe reiger strafbaar, maar omdat er volgens de politie geen bewijs is of de man het dier echt dood heeft gevonden, of zelf heeft gedood, kon hij hier niet voor worden vervolgd. In plaats daarvan hielden de dienders de man aan voor het stoken van het vuur en het overtreden van de Wet ID. Hij is meteen overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    Wie scheel ziet van de honger, functioneert op overlevingsmodus. Bedreigde diersoorten redden zal niet in deze man zijn prioriteitenlijstje hebben gestaan.

  • Stefanie van Dijk

    Het dier was al dood dus met dierenwelzijn niks van doen en de man is hier niet voor op de bon geslingerd, wel voor fikkie stoken. En nu zit de beste man lekker warm binnen met 3 maaltjes per dag, prima geregeld toch

Lees meer