5 De vogelspin tussen de Chileense pitloze druiven van Albert Heijn. In een paar trosjes valt het dier nauwelijks op dankzij de schutkleur.
Gerard Burgers De vogelspin tussen de Chileense pitloze druiven van Albert Heijn. In een paar trosjes valt het dier nauwelijks op dankzij de schutkleur.

Exclusief voor abonnees

Dat is schrikken! Vogelspin duikt op in bakje druiven van Albert Heijn in Nederland

Een vogelspin tussen een bakje pitloze druiven uit Chili. Bij Albert Heijn maakten ze dat nog nooit mee, maar zaterdag gebeurde het dan toch in het Nederlandse Arnhem. Koper Jan van den Akker schrok zich een ongeluk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

 “Afgelopen vrijdag kocht mijn vrouw een bakje druiven bij de Albert Heijn in winkelcentrum Kronenburg. Zaterdagochtend pak ik dat bakje uit de koelkast en haal er een trosje druiven uit om deze aan mijn zoon te geven. Niks bijzonders. Later die dag wilde ik er nog een trosje uit halen. Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk”, vertelt de Nederlander.

Een tijdje liet Van den Akker het bakje staan, totaal uit het lood geslagen. “Ik wist niet goed wat ik moest doen. Totdat ik aan mijn buurman dacht, een man met verstand van dieren.” 

‘Druif is de vogelspin gedoopt’

Buurman Bart Kappen heeft de vogelspin al een naam gegeven. “We noemen hem druif",  vertelt hij lachend. “Vogelspinnen heb ik nog nooit gehad, wel exotische wandelende takken.” Hij noemt de vogelspin ‘aan de flinke maat’, maar nog wel jong. “Halfvolwassen. Zijn lichaam heeft de vorm van twee druiven. Een volwassen spin is veel groter, het formaat van een handpalm.”

5 Bart van den Akker reikt het bakje met druiven met vogelspin nog maar een officieel uit aan Bart Kappen.
Gerard Burgers Bart van den Akker reikt het bakje met druiven met vogelspin nog maar een officieel uit aan Bart Kappen.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim rooyakkers

    Een vogelspin in een bakje druiven ,of een kilo cocaïne tussen de bananen,we schrikken nergens meer van.

  • emiel wouters

    En wat voor ziektes brengen die dieren mee, die via bananenboten naar hier komen? En wat doet FAVV hieraan? maar kleine en lieve mensen en diertjes pesten dat kunnen ze wel. De grote reuzen laten ze buiten schot. Dan kan ik het geloven dat ze hun afreageren op de kleintjes. Er was eens ene die de grote durfde tegen te spreken, die is er niet meer. Hoe heette die veterinair weeral? Ja juist die. Dat FAVV daar eens een voorbeeld aan neemt.

Lees meer