4
Chris Minnini

De foto die niemand onberoerd laat: terminale man neemt afscheid van zijn bewusteloze vrouw

Hand in hand, klaar om afscheid van elkaar te nemen: de foto die Chris Minnini van zijn ouders op Reddit plaatste, laat niemand onberoerd. Vader Jim (58) werd eind april in het ziekenhuis opgenomen met terminale longkanker. Niet veel later kreeg zijn vrouw Cindy een hartaanval. Uiteindelijk belandde ze in de kamer naast hem, daar in het ziekenhuis van de Canadese provincie Ontario.

Cindy was nog buiten westen, onder meer door de verdoving. Zo besefte ze niet dat haar partner -met wie ze 24 jaar lief en leed gedeeld had- haar hand vastpakte. Toen ze wakker werd, bleek Jim al gestorven. "Mijn vader wilde niet sterven alvorens hij nog één keer afscheid had kunnen nemen van de liefde van zijn leven", aldus Chris.

"Mijn ouders waren voor elkaar geboren, ze waren vanaf de eerste dag al onafscheidelijk", aldus Chris. "Toen in 1994 bleek dat Cindy zwanger was, was Jim door het dolle heen. Hij begon te huilen en voelde zich enorm gelukkig. Het was de beste dag van zijn leven."

4
Chris Minnini

Acht jaar geleden kreeg Jim te horen dat hij longkanker had. Hij vocht er tot twee keer toe met succes tegen, maar in 2012 kreeg hij te horen dat hij nog slechts 10 procent overlevingskans had. Na zo'n 75 chemosessies moest hij opgenomen worden in het ziekenhuis, waar hij op de afdeling intensieve zorgen belandde.

De volgende dag al kreeg Cindy een hartaanval. Ze werd eerst naar een ander hospitaal gebracht. "Gedurende vier à vijf dagen heb ik van het ene ziekenhuis naar het andere gependeld", aldus Chris.

4 Het koppel in betere tijden.
Chris Minnini Het koppel in betere tijden.

Veel tijd restte Jim echter niet meer en dus beslisten de dokters om Cindy naar hem toe te brengen. "Toen mijn vader vernam dat hij zou sterven, trok hij een beteuterd gezicht en schudde hij met zijn hoofd. Van zodra hij wist dat mijn moeder in de kamer ernaast lag, begon hij te schreeuwen." En om het extra duidelijk te maken, kribbelde hij zelfs nog het woord 'mama' op een stuk papier. Praten lukte immers niet meer.

Jim werd enkele keren naar haar toe gebracht, maar langer dan een paar minuten kon hij het niet uithouden. Dan moest hij weer naar zijn eigen bed. De nacht voor zijn dood kreeg de man een nachtmerrie waarbij hij de draadjes uit zijn keel trok. Dokters konden niets meer voor hem doen en vonden het een mooi moment om hem nog een laatste keer te verenigen met zijn grote liefde.

4
Chris Minnini

"Na die foto bleef hij haar nog een hele tijd vasthouden", aldus Chris. "Hij hield het speciaal voor haar zo lang mogelijk uit." Enkele uren later zou Jim sterven.

"Van zodra Cindy ontwaakte, vroeg ze waar Jim was. Maar diep vanbinnen wist ze al dat hij gestorven was", besluit Chris. "Ik zal er nooit spijt van hebben dat ik die foto online gezet heb. Mensen zullen misschien denken dat ik het deed om te scoren, maar ik wilde enkel maar een mooi moment delen."

Zijn moeder herstelt nu verder thuis. "De foto's bewezen dat ze er was tijdens zijn laatste momenten. Die wetenschap heeft haar geholpen om rust te vinden."

Lees meer