Dealer verbergt lijk vriendin jaar lang in hotel met ijs

De Zuid-Californische politie deed een macabere ontdekking toen ze een drugsrazzia hield in een suite van het viersterrenhotel Fairmont in Newport Beach. De verbouwereerde agenten vonden er het lijk van de 33-jarige Monique Trepp, helemaal aangekleed en verpakt in een plastic container gevuld met droogijs. De vrouw werd gezocht voor drugsdelicten en bevond zich al een jaar in de hotelkamer. De kamermeisjes hadden haar al die tijd niet ontdekt.

Borg van 650.000 euro
Haar vriend, de Nieuw-Zeelander Stephen David Royds (46), vertelde de politie dat ze stierf om "religieuze redenen". Royds zit zelf vast voor bezit en verkoop van cocaïne. Hij wordt niet beschuldigd van de moord op Trepp. Zij zou gestorven zijn aan een overdosis. Royds pleit onschuldig voor de aanklacht van drugsbezit. Hij mag vrij op borgtocht voor 650.000 euro.

Sake
In de hotelsuite werden ook een speelgoednachtkijker, ingepakte kerstcadeaus, drugsattributen, en flessen sake met socketten van een lamp erin gepropt teruggevonden. De suite werd weliswaar schoongemaakt door kamermeisjes, maar het is niet zeker dat het lijk zich dan ook in de kamer bevond.

Exclusieve badplaats
Het slachtoffer Trepp werd zelf ook gezocht voor drugszaken in Colorado. Ze vluchtte weg uit die staat nadat haar borgtocht werd betaald door een oudere man, aldus haar advocaat. Royds huurde de hotelsuite - a rato van 65 euro per nacht - van het Fairmont hotel in de exclusieve badplaats al twee jaar lang. Het koppel Royds-Trepp was vaste klant bij een restaurant rechtover het hotel. Daar had Royds verteld dat Monique Trepp was overleden en dat hij een begrafenisdienst had gehouden voor haar. (jv)

Het lijk van Monique Trepp werd "goed bewaard" teruggevonden.
Het lijk van Monique Trepp werd "goed bewaard" teruggevonden.

Lees meer