RV

Deze Italiaan bedenkt creatieve manier om niet besmet te raken met het coronavirus

Niet besmet raken met het coronavirus, hoe doet een mens dat? Deze Italiaan denkt het antwoord gevonden te hebben via een enorm cirkelvormig kartonnen bord. Zo kan alvast niemand te dicht in zijn persoonlijke ruimte komen. Een minimumafstand van 1 meter wordt als richtlijn gehanteerd om het gevaar zo veel mogelijk te beperken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het tafereel deed zich voor op de markt van Testaccio (een wijk in Rome, red.). “Waarom doe je dit?”, wilde een voorbijganger weten. “Tegen het coronavirus”, antwoordde de man in het Italiaans. “Schitterend. Hier kan ik met mijn verstand niet bij”, luidde de respons. 

Op internet lokt de ‘creatieve oplossing’ heel wat reacties uit. “Ik wil wel eens zien hoe hij voorbij een deur raakt”, klinkt de algemene teneur.

Italië kampt wereldwijd met de hoogste sterftegraad. Minstens 12.462 personen zijn besmet geraakt, 827 onder hen zijn effectief overleden, ongeveer 6,64%. Ter vergelijking: in China zijn 3.165 doden gevallen op een totaal van 80.954 gevallen, wat neerkomt op zo'n 3,91%.

Lees ook: Microbioloog Herman Goossens: “Er komt een coronastorm op ons af die niet meer af te wenden is” (+)

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    En dit heeft dan nog geen enkele zin, probeer zo maar eens een winkel binnen te gaan.

  • Kevin Vermeir

    Ik denk niet dat dit veel gaat helpen

Lees meer