2 Joaquin (links) en Aitana (rechts)
Delano regional medical center Joaquin (links) en Aitana (rechts)

Deze tweeling kwam in twee verschillende jaartallen ter wereld

In de Californische gemeente Delano kwam rond de jaarwisseling een tweeling ter wereld. Erg bijzonder is dat het jongetje geboren werd aan het einde van 2017, terwijl zijn zusje aan het prille begin van 2018 het levenslicht zag. Een verjaardagsfeestje plannen voor de tweeling wordt dus niet eenvoudig.

De tweeling werd verwacht op 27 januari 2018, maar op oudejaarsavond kreeg hun moeder Maria weeën. Om 23.58 uur kwam Joaquin ter wereld. Zijn zusje Aitana volgde achttien minuten later, om 00.16 uur, via een keizersnede. Het meisje werd bijgevolg niet alleen op een andere dag, maar ook in een andere maand én in een ander jaar geboren dan haar broer.

Maria en haar man hebben samen nog drie dochters. “Het was zeker een verrassing!” vertelde een woordvoerder van de familie aan The Daily Mail. “Toen ze beseften dat ze oudejaarsavond in het ziekenhuis zouden doorbrengen, was de familie van plan om Oud/Nieuw te vieren in ontspanningsruimte. Maar toen bleek dat Maria weeën had. Dat was een verrassing.”

De geboorte van Joaquin en Aitana de Jesus Ontiveros verliep zonder complicaties en de baby's stellen het goed. De familie keert huiswaarts met meer dan 3000 dollar aan babyspullen, die aan het ziekenhuis gedoneerd werden door lokale organisaties.

2 Maria met de tweeling en haar man omringd door medisch personeel van het Delano Regional Medical Center.
Delano Regional Medical Center Maria met de tweeling en haar man omringd door medisch personeel van het Delano Regional Medical Center.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Etienne Boeckx

    Belachelijk dat de administratie deze tweeling zo behandeld !

Lees meer