3 Het huis in de Chinese stad Guangzhou is aan beide kanten omringd door de snelweg.
Guangzhou Daily/Weibo Het huis in de Chinese stad Guangzhou is aan beide kanten omringd door de snelweg.

Dit gebeurt er als je weigert om te verhuizen voor de aanleg van een snelweg in China

Een Chinese vrouw weigerde haar huis te verkopen om ruimte te maken voor een snelweg, waardoor de autoriteiten genoodzaakt waren om de vierbaans snelweg om te leiden. Dat ging niet helemaal zoals de vrouw had verwacht. 

Door lokale media vrijgegeven beelden tonen hoe het kleine huis stevig ingeklemd staat tussen twee rijstroken van de pas geopende Haizhuyong-brug in Guangzhou. De Chinese regering probeert volgens een lokale televisiezender al tien jaar om het pand te kopen van de vrouw, maar ze weigerde toe te geven.

Volgens de dame werd haar een vervangende woning aangeboden, maar omdat dat huis naast een mortuarium staat, had ze het steevast afgewezen. Volgens de autoriteiten heeft ze meerdere aanbiedingen geweigerd, inclusief forse geldbedragen. Nu razen dagelijks duizenden auto’s links en rechts langs haar huis via de Haizhuyong-brug.

3 De woning en de snelweg van bovenaf gezien
Guangzhou Daily/Weibo De woning en de snelweg van bovenaf gezien

Wenling

De vrouw heeft naar eigen zeggen desondanks geen probleem met haar nieuwe situatie en zegt dat ze graag de consequenties aanvaardt van haar beslissing. “Je denkt misschien dat dit een onaangename omgeving is, maar ik ervaar het als stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabel”, zo beweert ze volgens de Britse krant The Daily Mail.

Het is niet de eerste keer dat er in China een hoofdweg rond een huis wordt aangelegd. Een van de bekendste voorbeelden was in de stad Wenling waar een ouder echtpaar weigerde te verhuizen, waarna er ook hier een weg om het huis heen werd gebouwd. Na verloop van tijd werd het huis alsnog gesloopt.

3 Het is niet de eerste keer dat er in China een hoofdweg rond een huis wordt aangelegd.
AFP Het is niet de eerste keer dat er in China een hoofdweg rond een huis wordt aangelegd.

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert Grisar

    Wie geeft er nu om Oostende.

  • Toran Korshnah

    In Oostende is zo een geval geweest van een oude dame die weigerde haar vervallen boerderij te verkopen aan het Jet Center. Hebben gewoon gewacht tot de dame overleden was. Heeft nochtans veel aanbiedingen gekregen, maar was zo gehecht aan haar huis dat ze alles weigerde. Heeft jaren geduurd.

Lees meer