Twitter

Douane stoot tijdens bagagecontrole op deze levende kreeft van 9 kilo

De douane op luchthavens vindt wel meer straffe zaken in de bagage van passagiers, maar wat de security op de luchthaven van Boston Logan ontdekte, is toch redelijk specifiek voor de Amerikaanse regio New England. Maandag postte Michael McCarthy zélf een foto waarop hij trots blinkt met een kreeft van een goeie negen kilogram. Een serieuze gust.

De kreeft werd zondagochtend aangetroffen in Terminal C in bagage die was ingecheckt voor een JetBlue-vlucht. Dat mág ook, voor alle duidelijkheid. Al zijn er natuurlijk regels. Kreeften mogen levend in een doorzichtige, plastieken, waterdichte box vervoerd worden, zowel in de handbagage als ingecheckt. In principe passeren ze altijd langs de douane en, in het geval van handbagage, wordt ook aangeraden eerst aan de luchtvaartmaatschappij toestemming te vragen.

Transport van kreeften is in New England alleszins geen vreemde activiteit: ze zijn daar nu eenmaal gezegend met een behoorlijke aanwezigheid van de geleedpotigen. Maar een exemplaar van deze grootte is toch ook daar heel uitzonderlijk. Volgens McCarthy gaat het alvast om een officieus record voor de luchthaven van Boston Logan: "Het is zeker de grootste die ik ooit heb gezien."

Het schaaldier stelde het wel, werd gescreend, en mocht zijn reis - het bleek een mannetje te zijn - verderzetten.

Lees meer