Van op het dak van rijdende metro springen de drie naar beneden.
RV Instagram Van op het dak van rijdende metro springen de drie naar beneden.

Drie waaghalzen springen vanop rijdende metro tientallen meters naar beneden in Donau

In Oostenrijk zijn videobeelden opgedoken van waaghalzen die in Wenen vanop het dak van een rijdende metro in de Donau springen. Een stunt die niet alleen illegaal is, maar waarmee ze zonder meer hun leven riskeren. 

De beelden werden gisteren gepost via het Instagram-profiel ‘crazybananajumping’. Wanneer ze gemaakt zijn, is moeilijk te achterhalen. Op de beelden is te zien hoe een metro over de ‘Donaustadtbrücke’ passeert. Op het dak staan plots drie jongeren recht, die een na een tientallen meters naar beneden springen, de rivier in. Langs de oever van de Donau stond wellicht een kompaan die alles op video vastlegde.

“Me Jumping with a Frontflip 180 Twist from this Train in Vienna”, staat erbij, net als de hashtag ‘#1KfollowerSpecial’. Twee andere Instagram-profielen zijn getagd, en de poster van de video hint dat zij de twee andere waaghalzen zijn die van de metro springen.
Volgens de Oostenrijkse krant OE24 is het lang niet de eerste keer dat Wiener Linien, dat de metro uitbaat, last heeft van zogenaamde metro-surfers. Het bedrijf waarschuwt ervoor dat dit levensgevaarlijk is en neemt naar verluidt telkens juridische stappen tegen de waaghalzen.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Dupont

    Geschift, maar als die gasten dat willen doen mag het van mij hoor!

  • aaron aerts

    tjah, dat is cool en stoer totdat iemand z'n gezicht verliest. Letterlijk. Op liveleak was er onlangs een filmpje van iemand die een sprong van een brug waagde, met success. In de commentaren liet men dan verstaan dat diezelfde sprong een jaar eerdermislukt was - met iemand die "overleefde" met zijn gezicht en kaak helemaal verbrijzeld en open. Wat heb je daar dan aan.

Lees meer