.
Shutterstock .

Dronken bestuurder steelt politiewagen: hij scheldt agenten uit door megafoon

In het zuiden van Frankrijk heeft een dronken bestuurder het wel erg bont gemaakt. Nadat hij door agenten was tegengehouden, ging hij aan de haal met hun politiewagen. Hij zette de zwaailichten op en riep hen beledigingen toe doorheen de megafoon.

De bestuurder werd zaterdagavond aan de kant gezet in Tarbes (Hautes-Pyrénées). Hij was zodanig dronken dat de agenten hem meteen achter zijn stuur uithaalden. Ze zetten hem achterin hun eigen wagen, maar deden hem geen handboeien aan. Daar maakte de dronken man dankbaar gebruik van.  

Hij kroop naar voor, nam plaats achter het stuur en reed weg. In zijn dronken overmoed kon hij niet aan de weerleiding weerstaan om ook nog de zwaailichten op te zetten, én door de megafoon de agenten uit te schelden.

Gelukkig slaagde de dronken man er snel in de wagen aan de kant te zetten, zonder dat er gewonden vielen. Hij tikte tijdens zijn vlucht wel een andere auto aan. Hij werd opgepakt en verscheen, nadat hij in de cel was ontnuchterd, voor het parket. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Koen Frankie

    een mooi voorbeeld van de invloed van Alcohol ....

  • Hedwig HUYGENS

    schuld van tussenbeide komende politiemannen,bij anhouding neemt een politiemens plaats achter de besturder en naast de aangehoudene die steeds de handboeien moet dragen om dergelijke problemen te vermijden.Heb dit tijdens mijn eerste interventies daadwerkelijk geleerd van rvaren collegas en dat vergeet mt zelfs nu ik met pensioen ben nooit meer.

Lees meer