Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.

Duitse begrafenis eindigt in ziekenhuis nadat er op de koffietafel per vergissing spacecake geserveerd wordt

In de Oost-Duitse havenstad Rostock is een begrafenis extra sneu – met een politieonderzoek én ziekenhuisbezoek – afgelopen. Op de koffietafel werden 13 personen plots misselijk en duizelig. Geen wonder: ze hadden per ongeluk enkele hasjcakes naar binnen gespeeld.

Net zoals in België volgt er in Duitsland gewoonlijk een koffietafel na een begrafenis. Dus trokken vrienden en familieleden van de overledene in het Duitse district Wiethagen – dat lees je goed – naar een naburig restaurantje. Daar genoten ze van koffie en een (lekker) stuk cake.

Maar toen de cake op was, werden sommigen plots misselijk. In totaal hadden 13 personen een medische behandeling nodig waarna er eveneens een politieonderzoek werd opgestart.

Wat bleek? De bediende die verantwoordelijk was voor de chocoladecakes, had haar 18-jarige dochter opgezadeld met het klusje. Het meisje luisterde braaf naar haar moeder, bakte de cakes en maakte meteen gebruik van de gelegenheid om wat extra (bijzondere) exemplaren te bakken voor haar vrienden. Mét hasj.

Alle cakes werden op eenzelfde plaats bewaard waarna de moeder per ongeluk de verkeerde cakes meenam naar haar werk. Met alle gevolgen van dien.

Het incident vond reeds plaats in augustus maar werd nu pas publiek gemaakt uit respect voor de overledene. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerrit Versteele

    Vreemd, nog nooit die optie gelezen op de lijst van begrafenisondernemers, al opent het wel onbegrensde mogelijkheden natuurlijk.

  • Wilfried Vanden Berg

    Waarom gaat iedereen na de begrafenis naar het eten? Voor het verdriet ? Of voor de meesten , voor het gratis eten en drinken? Ik denk het laatste . En ik ken er vele.

Lees meer