Eindelijk vrij: geesteszieke Chinese 30 jaar lang opgesloten en vastgebonden

De 53-jarige Chinese Long Fen werd dertig jaar lang geketend opgesloten in haar kamer. Ze wordt nu eindelijk vrijgelaten om medische hulp te zoeken. Long Fen, uit Lingshanmiao in Oost-China, is geestesziek.

Zelfs haar man, Yin, durfde niet in haar buurt te komen omdat ze zo woest te keer kon gaan. Ook de lokale bevolking was bang van haar woedeaanvallen. Dan vloekte ze en sloeg ze op iedereen die ze tegenkwam.

Yin vond er dan maar niet beter op dan zijn vrouw vast te binden met een ketting en met een touw zodat ze niet kon ontsnappen. Ze kreeg eten via de tralies voor haar raam. Ze probeerde ooit weg te geraken via een enorm gat dat ze in de muur had gemaakt en vanaf toen werd ze geketend.

Volgens haar familie was ze gedoemd tot waanzin en geestesziekte na een geweldige donderslag in het dorp 30 jaar geleden. Long heeft een zoon en een kleinkind. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis waar ze waarschijnlijk geopereerd wordt en psychiatrische hulp krijgt.

Arme, geesteszieke mensen hebben het vaak hard te verduren in China omdat ze veel moeten betalen voor medische verzorging.

Lees meer