Emily verdient 50 euro per uur om naakt te kuisen: "Ik voel me zeker geen seksobject"

50 euro per uur, dat verdient Emily Nikols (25) om poedelnaakt bij u te komen kuisen. Nu ja, poedelnaakt: de Britse jongedame draagt wel nog rubberen handschoenen terwijl ze uw bestofte badkamer, vuile afwas of gekreukte kleren onder handen neemt. "Of ik me een seksobject voel? Absoluut niet. Mijn klanten zijn stuk voor stuk deftige heren, ze weten perfect dat avances maken strikt verboden is."

Emily beviel negen maanden geleden van een dochter, voor haar is dit de ideale manier om tijdens haar zwangerschapsverlof een centje bij te verdienen. "Ik vind in mijn blootje kuisen de normaalste zaak van de wereld. Ik barst van het zelfvertrouwen, dus generen doe ik me niet. Het voelt zelfs heel natuurlijk aan en ja, ik moet toegeven: het betaalt ook wel goed."

Emily kwam de job op het spoor via een vriend: die vertelde haar dat sommige vrouwen geld verdienen door zich te laten filmen terwijl ze thuis naakt het huishouden aan het doen zijn. Google leidde haar vervolgens naar Naturist Cleaners, een Brits bedrijf waar dames van alle maten en leeftijden welkom zijn.

Het eerste uur betaalt u als klant 75 euro, daarna zakt de prijs naar 64 euro per uur. Wie wil, kan zelfs twee schoonmaaksters tegelijk bestellen. Maar fysiek contact of foto's nemen is uit den boze. "Je mag enkel kijken hoe ze haar werk doet", staat in het huisreglement te lezen.

"Met veel respect behandeld"
"De eerste keer was ik wel wat nerveus, maar het is prima verlopen. De meeste klanten zijn naturisten, dus voor hen is naakt zijn heel normaal. Ik ben nu vijf weken bezig en heb enkel maar positieve ervaringen achter de rug. Ik word met veel respect behandeld: ik krijg altijd een glaasje water en meestal dragen ze zelf de stofzuiger de trap op. De vraag die ik het meest krijg, is of ik het wel warm genoeg heb. Maar ik kan je verzekeren: na een paar minuten zwoegen, kan ik daar niet meer over klagen."

"Mijn vrienden en zussen steunen mij volop. Mijn echtgenoot maakte zich in het begin een beetje zorgen over mijn veiligheid, maar dat hoeft niet: ik ben tenslotte een volwassene."

"Negen maanden geleden ben ik bevallen. Er zullen dus wel eens mensen zijn die fronsen als ze mijn lichaam zien. Maar ik ben daar niet als seksobject, dus dat buikje of die striemen op mijn heupen doen er niet toe. Iedereen is toch naakt onder die kledij? Waarom maken we er dan zo'n commotie rond?"

"Leeftijd speelt geen rol"
"Trouwens, jong of oud: de leeftijd speelt geen rol. Het gaat er om dat je je op je gemak voelt in je blootje. Ik bel normaal aan om de buren niet te choqueren, binnen kleed ik me dan uit. We babbelen een beetje, ik doe mijn werk en dan ben ik weer weg. Als er iets zou gebeuren dat me niet zint, mag ik meteen vertrekken."

Laura Smith is de drijvende kracht achter de onderneming: vroeger runde ze een normaal schoonmaakbedrijf, maar na een ongewone vraag van een klant besloot ze het concept een tikkeltje spannender te maken. "Vroeger was ik nochtans geen nudiste, maar ik was wel ruimdenkend en probeerde graag nieuwe dingen uit", vertelt de bazin.

"Droom die uitgekomen is"
"Toen die ene man me vroeg of ik zijn huis eens naakt onder handen wilde nemen, stemde ik daarmee in. Hij betaalde met plezier wat extra om me gerust te stellen. Hij was de beste klant die ik ooit gehad heb, ik heb me nooit onveilig gevoeld. Wat we nu doen, is uniek. De zaken draaien heel goed, noem het gerust een droom die uitgekomen is."

"We willen wel de juiste boodschap blijven uitdragen: dit heeft absoluut niets te maken met seksualiteit en er moet wederzijds respect zijn."

Lees meer